Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler: ”Vaccinul îi protejează pe oameni de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața”

Beatrice Mahler: ”Vaccinul îi protejează pe oameni de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața”

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, susține că educația este un factor important în protejarea împotriva COVID-19 și subliniază că vaccinarea îi poate feri de moarte pe cei imunizați.

Beatrice Mahler: ”Vaccinul îi protejează pe oameni de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața”
Sursa foto: Agerpres
de Adelina Miron    |    11 Aug 2021   •   20:31

„Știm foarte bine că vaccinul protejează de o formă severă de boală. Chiar dacă ne infectăm, șansele să ajungem în spital vaccinați sunt extrem de mici. Din păcate, nu reușim să convingem în România suficientă populație să înțeleagă că doza de anticorpi pe care o formează organismul atunci când este vaccinat îi protejează de o formă extrem de dură de boală, care ar putea să îi coste viața”, a declarat Beatrice Mahler pentru B1 TV.

Purtarea măștii este importantă chiar și după vaccinare, afirmă Beatrice Mahler.

„E procentul de persoane care s-au vaccinat, pe de o parte, care face diferența, dar face diferența și educația, și respectarea regulilor pentru că știm că, pe lângă vaccin, este foarte important ca masca să fie purtată pentru că avem de-a face cu un virus care este extrem de mobil, își schimbă structura și, o dată cu schimbarea structurii, își schimbă și agresivitatea, și mecanismul prin care el reușește să păcălească anticorpii pe care îi avem formați, și atunci nu ajunge doar vaccinul, dar este primordial, trebuie să ținem cont că celelalte măsuri, mai ales atunci când vorbim de transmitere comunitară, trebuie strict respectate”, a adăugat Beatrice Mahler.
 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 Beatrice Mahler
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close