Antena 3 CNN Actualitate Dr. Beatrice Mahler prevede 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie. Cazurile se vor dubla în două săptămâni de la începerea școlii

Dr. Beatrice Mahler prevede 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie. Cazurile se vor dubla în două săptămâni de la începerea școlii

Dr. Beatrice Mahler, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat că valul patru al pandemiei nu va fi mai blând decât cele anterioare. Mai mult decât atât, medicul se hazardează în astima 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie.

Dr. Beatrice Mahler prevede 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie. Cazurile se vor dubla în două săptămâni de la începerea școlii
Sursa foto: Agerpres
de Dana Musceleanu    |    12 Sep 2021   •   16:43

Medicul de la Institututl de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a declarat că valul 4 al pandemiei nu va fi unul mai blând decât cele anterioare.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat directorul Institutului, la Digi 24.

În două săptămâni de la deschiderea școlilor, cazurile se vor dubla

Beatrice Mahler a mai spus că la două săptămâni după începerea școlilor, numărul de cazuri zilnice se va dubla.

„Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a mai spus medicul pneumolog, citat de Mediafax.

Beatrice Mahler, despre profilul pacienţilor internaţi la spital în valul 4

În acest moment cazurile care ajung la ATI sunt mult mai grave, simptomele din acest val sunt mult mai severe, afirmă managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

„Vedem că tot mai mulți tineri sunt bolnavi. În terapie intensivă avem șapte pacienți, iar din cei șapte cinci sunt intubați. Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează”, a mai spus Mahler.

Medicul a povestit că doctorii au de-a face și cu furnia oamenilor, care spun că unii sunt revoltați și spun că se simt mai rău pentru că au venit în spital.„Am avut această replică: am venit în spital și mă simt mai rău decât când am venit”, explică medicul, care arată că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului.

 

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler coronavirus valul 4
Parteneri
Cinci copii au fost răniți, după un accident în Argeș
x close