Antena 3 CNN Actualitate Bebeluş mort din cauza intoxicaţiei cu nitriţi. "A fost condamnat, nu am mai putut face nimic"

Bebeluş mort din cauza intoxicaţiei cu nitriţi. "A fost condamnat, nu am mai putut face nimic"

Bebeluş mort din cauza intoxicaţiei cu nitriţi. "A fost condamnat, nu am mai putut face nimic"
20 Iul 2015   •   13:21

Un copil de trei luni din Galaţi a murit luni dimineaţă. Acesta avea o concentraţie de nitriţi în organism de peste 94%. Din primele informaţii, se pare că părinţii i-ar fi dat lapte preparat cu apă din fântână, apă despre care se ştie că nu este potabilă. 


Directorul ambulanţei din Galaţi, Mihai Polinschi, a explicat că s-au făcut eforturi mari pentru salvarea copilului, dar, în final, medicii nu au mai putut face nimic. 
 
"Din păcate, bebeluşul de trei luni nu a supravieţuit. El a fost preluat de un echipaj de al nostru, cu asistenţi. Când s-a constatat că este în comă, că este epuizat, am fost chemaţi şi noi. Am început manevrele de resuscitare şi am mers cu viteză maximă către spital. Din păcate, deşi s-au continuat şi în spital circa 30 de minute manevrele, copilul a fost declarat decedat. Suspiciunea iniţială a fost confirmată. Concentraţia de nitriţi era de 94%, în condiţiile în care o concentraţie de 60% este letală. Copilul a fost condamnat", a explicat oficialul.

Corespondentul Antena 3, Gabi Vlad, a explicat că se ştie că fântânile din zona Galaţi nu mai au apă potabilă de mulţi ani, din cauza folosirii excesive de îngrăşăminte chimice în perioada comunistă. 
 

×
Subiecte în articol: bebelus parinti copil apa lapte fantana
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close