Bebeluş mort din cauza intoxicaţiei cu nitriţi. "A fost condamnat, nu am mai putut face nimic"

de G.S.    |    20 Iul 2015   •   13:21

Un copil de trei luni din Galaţi a murit luni dimineaţă. Acesta avea o concentraţie de nitriţi în organism de peste 94%. Din primele informaţii, se pare că părinţii i-ar fi dat lapte preparat cu apă din fântână, apă despre care se ştie că nu este potabilă. 


Directorul ambulanţei din Galaţi, Mihai Polinschi, a explicat că s-au făcut eforturi mari pentru salvarea copilului, dar, în final, medicii nu au mai putut face nimic. 
 
"Din păcate, bebeluşul de trei luni nu a supravieţuit. El a fost preluat de un echipaj de al nostru, cu asistenţi. Când s-a constatat că este în comă, că este epuizat, am fost chemaţi şi noi. Am început manevrele de resuscitare şi am mers cu viteză maximă către spital. Din păcate, deşi s-au continuat şi în spital circa 30 de minute manevrele, copilul a fost declarat decedat. Suspiciunea iniţială a fost confirmată. Concentraţia de nitriţi era de 94%, în condiţiile în care o concentraţie de 60% este letală. Copilul a fost condamnat", a explicat oficialul.

Corespondentul Antena 3, Gabi Vlad, a explicat că se ştie că fântânile din zona Galaţi nu mai au apă potabilă de mulţi ani, din cauza folosirii excesive de îngrăşăminte chimice în perioada comunistă. 
 

Parteneri
x close