x close

Bebeluș născut în ambulanță, la Vrancea. Decizia neașteptată luată de paramedicii SMURD care au venit în ajutorul mamei

de A.M.P    |    19 Ian 2020   •   09:27
Bebeluș născut în ambulanță, la Vrancea. Decizia neașteptată luată de paramedicii SMURD care au venit în ajutorul mamei Foto: Pexels

O tânără gravidă a născut într-o ambulanță SMURD, în drum spre spitalul din Adjud. Femeia a intrat în travaliu în toiul nopții, așa că a sunat la 112 pentru a fi transportată de urgență la spital. Însă la nici 500 de metri de la plecarea autosanitarei spre spital s-a declanșat nașterea.

Paramedicii din Adjud au asistat-o pe mamă la naștere și au acordat primele îngrijiri bebelușului.

Povestea a fost postată pe pagina de Facebook ISU Vrancea, unde paramedicii au anunțat că vor să fie nașii bebelușului.

”Un suflețel a văzut lumina zilei în mâinile paramedicilor adjudeni.

În dimineața zilei de sâmbătă, 18 ianuarie, în jurul orei 03:30 un apel la numărul unic de urgență 112, a solicitat ajutorul salvatorilor Secției de Pompieri Adjud, în localitatea Ciorani, deoarece o femeie, în vârstă de 24 de ani, în stare de gravidie acuza dureri. În cel mai scurt timp la fața locului s-a deplasat o ambulanța SMURD. Paramedicii au preluat imediat femeia. La nici 500 m de la plecarea ambulanței spre unitatea spitalicească, s-a declanșat nașterea. Fiind la prima intervenție de acest fel, paramedicii au solicitat sprijin de specialitate. Până la sosirea echipajului SAJ, aceștia au asistat nașterea. La ora 04:00 mămica a născut o fetiță de 2400 g. Între timp a ajuns echipajul SAJ, care a efectuat procedurile de specialitate în acest caz și au preluat bebelușul. Tânăra mămică a fost transportată cu ambulanța SMURD la spitalul din Adjud. Aceasta era foarte fericită că nașterea primei fetițe a decurs bine. Părinții mai au trei băieței.

Întâmplarea a fost de bun augur fiindcă cei trei colegi paramedici și-au exprimat dorința de a fi și nașii fetiței iar unul dintre aceștia tocmai ce a aflat că va fi tătic.

Felicitări mămicii, colegilor paramedici și echipajului SAJ!”, se arată în mesajul postat.

Citeşte mai multe despre:

Vrancea gravida
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati