Antena 3 CNN Actualitate Bebeluș născut în ambulanță, la Vrancea. Decizia neașteptată luată de paramedicii SMURD care au venit în ajutorul mamei

Bebeluș născut în ambulanță, la Vrancea. Decizia neașteptată luată de paramedicii SMURD care au venit în ajutorul mamei

O tânără gravidă a născut într-o ambulanță SMURD, în drum spre spitalul din Adjud. Femeia a intrat în travaliu în toiul nopții, așa că a sunat la 112 pentru a fi transportată de urgență la spital. Însă la nici 500 de metri de la plecarea autosanitarei spre spital s-a declanșat nașterea.

Bebeluș născut în ambulanță, la Vrancea. Decizia neașteptată luată de paramedicii SMURD care au venit în ajutorul mamei
Sursa foto: Foto: Pexels
19 Ian 2020   •   09:27

Paramedicii din Adjud au asistat-o pe mamă la naștere și au acordat primele îngrijiri bebelușului.

Povestea a fost postată pe pagina de Facebook ISU Vrancea, unde paramedicii au anunțat că vor să fie nașii bebelușului.

”Un suflețel a văzut lumina zilei în mâinile paramedicilor adjudeni.

În dimineața zilei de sâmbătă, 18 ianuarie, în jurul orei 03:30 un apel la numărul unic de urgență 112, a solicitat ajutorul salvatorilor Secției de Pompieri Adjud, în localitatea Ciorani, deoarece o femeie, în vârstă de 24 de ani, în stare de gravidie acuza dureri. În cel mai scurt timp la fața locului s-a deplasat o ambulanța SMURD. Paramedicii au preluat imediat femeia. La nici 500 m de la plecarea ambulanței spre unitatea spitalicească, s-a declanșat nașterea. Fiind la prima intervenție de acest fel, paramedicii au solicitat sprijin de specialitate. Până la sosirea echipajului SAJ, aceștia au asistat nașterea. La ora 04:00 mămica a născut o fetiță de 2400 g. Între timp a ajuns echipajul SAJ, care a efectuat procedurile de specialitate în acest caz și au preluat bebelușul. Tânăra mămică a fost transportată cu ambulanța SMURD la spitalul din Adjud. Aceasta era foarte fericită că nașterea primei fetițe a decurs bine. Părinții mai au trei băieței.

Întâmplarea a fost de bun augur fiindcă cei trei colegi paramedici și-au exprimat dorința de a fi și nașii fetiței iar unul dintre aceștia tocmai ce a aflat că va fi tătic.

Felicitări mămicii, colegilor paramedici și echipajului SAJ!”, se arată în mesajul postat.

×
Subiecte în articol: Vrancea gravida
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close