Antena 3 CNN Actualitate Speranță pentru bebelușii români cu malformații cardiace, care se luptă pentru viață din primele zile. Vor fi trataţi şi în următorii trei ani de medicii italieni

Speranță pentru bebelușii români cu malformații cardiace, care se luptă pentru viață din primele zile. Vor fi trataţi şi în următorii trei ani de medicii italieni

Bebelușii cu malformaţii cardiace din ţara noastră vor putea fi trataţi şi în următorii trei ani de medicii italieni care ajung lunar în România.

Speranță pentru bebelușii români cu malformații cardiace, care se luptă pentru viață din primele zile. Vor fi trataţi şi în următorii trei ani de medicii italieni
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2022   •   16:16

Ministerul Sănătăţii a prelungit acordul cu Italia care permite operaţii şi antrenament pentru doctorii români, astfel încât, până în 2025, bebeluşii care nu pot fi salvaţi aici să nu mai fie transferaţi în străinătate. Anual, în România, se nasc aproximativ 1000 de copii cu probleme grave la inimă.

În baza acestui acord , intervenţiile chirgicale se vor face atât în Capitală cât şi în spitalele din Timişoara şi Iaşi.

„Avem 10 copii cu malformații cardiace, dintre aceștia opt sunt operați aici, doi dintre ei cel mai probabil că nu vor fi operați aici. Așteptăm și feedback din țară să vedem dacă centrul din Târgu Mureș poate să ne ajute. Dacă sunt aglomerați, cel mai probabil vom pleca cu ei în Italia.”, spune Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secţiei de Terapie Intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie Bucureşti.

Doctorii spun că rezistenţa acestor micuţi este incredibilă.

„Vorbim de copii care zboară cu elicopterul în condiții de sănătate extrem de delicate încă din prima zi de viață sau a doua zi de viață, după care începe adevărata lor poveste în lupta spre vindecare.”, a declarat Alexandra Istrate, medic specialist ATI Nou-Născuţi.

Autorităţile române au prelungit pentru următorii trei ani contractul cu medicii din Italia. Până acum, la Spitalul Marie Curie au fost operaţi, în ultimii 10 ani, aproximativ 1.500 de bebeluşi cu ajutorul doctorilor italieni.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close