GSP: Bebelușii mor în spitalele din Suceva, din cauza infecțiilor. Părinții acuză medicii că ascund cauzele reale

de G.S.    |    02 Sep 2016   •   08:36
GSP: Bebelușii mor în spitalele din Suceva, din cauza infecțiilor. Părinții acuză medicii că ascund cauzele reale Foto: pixabay.com

O nouă anchetă semnată GSP relevă problemele din sistemul de sănătate din România și cinismul unor oameni care nu au soluții.

Conform anchetei, realizată de jurnaliștii GSP, un bebeluș se naște la Spitalul Județean Suceva, pe 25 februarie. Bebelușul este perfect sănătos și are 3,9 kilograme.

A doua zi, tatăl primește un telefon de la spital. Pe fundal, aude o voce care țipă că acel copil trebuie botezat repede. I se spune că al său copil este în stare gravă.

Copilul moare noaptea următoare, pe 27 februarie, la 27 de ore de la naștere, conform gsp.ro.

Cauza? Nu există una, există trei:

Stop cardio-respirator neresuscitabil.

Insuficiență respiratorie acută.

Bronhopneumonie congenitală cu Pseudomonas aeruginosa

Problema apare la cuvântul “congenital”, care înseamnă “prezent la naștere”. Piocianicul este trecut ultimul la cauzele morții.

În cazul copilului, infecția cu piocianic, unul dintre cei mai agresivi și recurenți germeni din spitalele românești, este considerată drept congenitală de către Spitalul Județean din Suceava.

„Cum putea să fie născut cu piocianic, o bacterie gram negativă de spital?! Poate dacă avea internări repetate”, insistă un doctor cu experiență de aproape 30 de ani în saloanele ATI, citat de gsp.ro.

Și problema nu este singulară.

Citiți întreaga anchetă pe gsp.ro

Parteneri
x close