Antena 3 CNN Actualitate Bebeluşii arşi: Unul în stare gravă şi cinci stabili. Declaraţie de presă despre stadiul anchetei, la 17.30

Bebeluşii arşi: Unul în stare gravă şi cinci stabili. Declaraţie de presă despre stadiul anchetei, la 17.30

Bebeluşii arşi: Unul în stare gravă şi cinci stabili. Declaraţie de presă despre stadiul anchetei, la 17.30
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Aug 2010   •   10:55

Medicii care îi îngrijesc pe cei şase bebeluşi supravieţuitori ai incendiului de la Maternitatea Giuleşti sunt în continuare rezervaţi. Unul dintre micuţi se află în stare gravă şi este intubat, fiind ajutat să respire de aparate. Ceilalţi cinci, dintre care două perechi de gemeni, sunt stabili, dar starea lor se poate agrava în orice moment.

Procurorul şef Marius Iacob va face o declaraţie de presă referitoare la stadiul anchetei de la Maternitatea Giuleşti, la ora 17.30.

O armată de medici îi supraveghează în permanenţă pe cei şase bebeluşi care au supravieţuit incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Deocamdată nu se poate spune însă că au trecut cu bine această tragedie.

Doctorul Radu Bălănescu, directorul medical al Spitalului Grigore Alexandrescu susţine că este mai puţin important cât costă tratamentul celor şase copii. "Îngrijirea unui prematur cu tot ce înseamnă soluţii perfuzabile, antibiotice de ultimă generaţie, pansamente, va fi în jurul a câtorva sute de milioane de lei vechi. În momentul ăsta foarte puţin ne preocupă cifrele, ci doar ca ei să trăiască." afirmă dr. Radu Bălănescu.

Între timp, asistenta Florentina Cârstea, cea care trebuia să se afle lângă bebeluşi în momentul izbucnirii incendiului, evită să apară public. Procurorii trebuie să stabilească timpul cât a lipsit femeia de la locul de muncă. Din primele estimări date de pompieri, este vorba de cel puţin 15 minute.

Cei care au avut până acum de-a face cu asistenta Florentina Cârstea nu au deloc cuvinte de laudă la adresa ei. Nici vecinii nu au vorbe de bine despre ea.

În această săptămână sunt aşteptate primele concluzii oficiale despre cauzele care au dus la izbucnirea incendiului din maternitate, dar şi despre cei care se fac vinovaţi de moartea şi rănirea atâtor bebeluşi

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close