Antena 3 CNN Actualitate Bebeluşul uitat în incubator a fost operat, dar şansele de supravieţuire sunt mici (IMAGINI ŞOCANTE)

Bebeluşul uitat în incubator a fost operat, dar şansele de supravieţuire sunt mici (IMAGINI ŞOCANTE)

Bebeluşul uitat în incubator a fost operat, dar şansele de supravieţuire sunt mici (IMAGINI ŞOCANTE)
16 Noi 2009   •   21:53

Ars până la os. Aşa a ajuns pe masa de operaţie copilul de 5 zile uitat în incubator de o asistentă de la maternitatea Bucur. Bebeluşul a fost operat, dar şansele sale de supravieţuire sunt, în continuare, mici. Asistenta vinovată a fost dată afară.

Copilul s-a atins de rama încinsă şi a stat aşa 10 minute. A plâns şi a ţipat, dar... nu l-a auzit nimeni. Nici un medic, nici o asistentă. A fost carbonizat pe 20 la sută din suprafaţa corpului.

A ars, în unele zone, până la os, iar în această dimineaţă a fost operat. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu spun că a fost o intervenţie extrem de dificilă. Mai întâi, au curăţat zonele arse. Apoi, tot de pe corpul bebeluşului, au prelevat ţesut sănătos, pe care l-au transplantat pe zonele afectate.

S-a ajuns aici pentru că asistenta nu l-a supravegheat. Pe de altă parte, ea se apără şi spune că nu avea cum să fie în mai multe părţi deodată. Fusese chemată la sala de naşteri.

Asistenta acuzată de neglijenţă spune că, de fapt, în incubator, erau doi copii, iar unul dintre ei s-a mişcat şi l-a împins pe celălalt către marginile încinse. Dar, scuzele nu o mai ajută, pentru că asistenta şi-a pierdut locul de muncă.

Medicul şef de secţie şi asistenta şefă vor primi cu 10 la sută mai puţin la salariu, vreme de trei luni. În locul lor, la conducerea maternităţii, vor veni alţi medici.

Parchetul General s-a autosesizat şi a deschis dosar penal celor implicaţi, dar sancţiunile nu-i consolează pe părinţi.

Următoarele două săptămâni sunt extrem de importante. Dacă trece de ele, are şanse să se recupereze complet, spun medicii. Însă în tot acest timp, copilul poate muri.



Observator

×
Subiecte în articol: copil incubator
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close