Antena 3 CNN Actualitate Bebeluşul uitat în incubator la Maternitatea Bucur poate fi luat, în sfârşit, acasă (VIDEO)

Bebeluşul uitat în incubator la Maternitatea Bucur poate fi luat, în sfârşit, acasă (VIDEO)

Bebeluşul uitat în incubator la Maternitatea Bucur poate fi luat, în sfârşit, acasă (VIDEO)
Sursa foto: bebelus
20 Ian 2010   •   23:48

Pentru bebeluşul ars în incubator la Maternitatea Bucur, coşmarul s-a încheiat. Medicii le-au dat voie părinţilor să-l ia pe băiat acasă. Alexandru va mai veni la medic doar o dată pe lună, pentru controale de rutină. Dar până se va întoarce la spital, părinţii au stabilit şi data botezului - pe 31 ianuarie.

După mai bine de două luni petrecute în spital, Alexandru pleacă acasă. Atât medicii, cât şi părinţii spun că el s-a născut pentru a doua oară.

După 65 de zile petrecute numai pe patul de spital, Alexandru va ajunge să doarmă într-un pat de nou-născut, ca orice alt copil. Din cicatricile adânci pe care le avea pe faţă, acum se mai vede doar o mică urmă.

Acesta a fost cel mai dificil caz pe care l-au avut vreodată medicii de la Grigore Alexandrescu. Alexandru, născut la Maternitatea Bucur, a fost uitat de asistentă în incubator. El a suferit arsuri de gradul 3 pe 20% din suprafaţa corpului, iar medicii se temeau că nu va rezista. Evoluţia sa i-a uimit şi pe doctori. Arsurile grave, care afectaseră şi muşchii, au început să se vindece încet, încet.

?Este un proces destul de lung care durează cel puţin 18 ani. Rezultatul muncii noastre se va vedea la 18 ani, când va deveni bărbat? a spus doctorul Dan Enescu, cel care l-a îngrijit pe micuţ.

După anchetă s-a stabilit că incubatorul în care fusese ţinut copilul era vechi de 30 de ani şi nu respecta niciun standard de siguranţă. Asistenta neglijentă de la Maternitatea Bucur nu mai are voie să practice meseria vreme de jumătate de an.



Observator

×
Subiecte în articol: bebelus ars maternitate incubator
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close