Antena 3 CNN Actualitate Becali, din nou cu cătuşe: "Barabas liber, Hristos pe cruce!" (FOTO şi VIDEO)

Becali, din nou cu cătuşe: "Barabas liber, Hristos pe cruce!" (FOTO şi VIDEO)

Becali, din nou cu cătuşe: "Barabas liber, Hristos pe cruce!" (FOTO şi VIDEO)
Sursa foto: gigi becali
14 Apr 2009   •   11:06

?Să judecaţi cu curaj acest caz!? le-a spus marţi Gigi Becali judecătorilor, la finalul pledoariei avocatului său, Gheorghe Mateuţ. Apoi, după ce a ieşit din sala de judecată, cu cătuşe la mâine, Gigi becali le-a strigat celor prezenţi: "Barabas liber, Hristos pe cruce! Hoţii liberi, Becali în arest!"

Gigi Becali află marţi dacă petrece Paştele acasă. Instanţa va judeca cererile de revocare a arestării preventive. Becali a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, împreună cu patru dintre angajaţii săi. Luni, Becali a primit două vizite. Au fost la el liderul PRM Corneliu Vadim Tudor şi social-democratul Viorel Hrebenciuc.

La coborârea din duba S.P.I.R., Becali a ridicat mâinile pentru a i se vedea cătuşele.



Tribunalul Bucureşti a decis menţinerea în arest a lui Becali şi a patru dintre gărzile sale, pe motiv că au împuşcat o persoană şi au sechestrat-o mai multe ore. Instanţa consideră că acţiunea, coordonată de patronul Stelei, are o rezonanţă socială majoră, creând în rândul opiniei publice o stare de temere şi indignare. Aşadar, printre ultimele speranţe ale lui Gigi Becali de a fi eliberat rămâne cererea depusă marţi de avocaţii săi, cerere prin care se solicită eliberarea condiţionată

Potrivit motivării judecătorilor atunci când au luat decizia de a-l menţine pe finanţatorul Stelei în arest, Becali a condus o acţiune de "justiţie privată desfăşurată într-un local public şi filmată, în condiţiile în care părţile vătămate erau rănite, una dintre ele fiind pusă în postura de a fi iminent operată cu un cuţit de unul dintre inculpaţi, părţile fiind obligate să dea anumite declaraţii conform voinţei lui Gigi Becali".

GIGI BECALI: BARABAS LIBER, HRISTOS PE CRUCE!


Este vorba de momentul în care Cătălin Zmărărandescu ar fi încercat să scoată, cu cuţitul, un glonţ din piciorul unuia dintre hoţi. În motivare se precizează că, din declaraţiile date de victime rezultă că Gigi Becali şi-a făcut singur dreptate. Documentele au fost semnate de o persoană care şi-a atribuit titlul de organ de cercetare penală, declaraţiile fiind semnate şi de către Gigi Becali.

Gigi Becali, adus la Judecătoria Sectorului 1, încătuşat



Potrivit judecătorilor inculpaţii, apropiaţii sau subordonaţii finanţatorului Stelei, au acţionat cu o ?deosebită agresivitate, manifestată cu urmăriri cu maşini în timpul nopţii, tamponări intenţionate, executare de focuri de armă în public, imobilizarea acestora (n.r. victimelor) şi transportarea în portbagaj?.

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor l-a vizitat pe Gigi Becali la arestul Direcţiei Cercetări Penale şi i-a daruri - ouă încondeiate, două icoane şi câteva cărţi. Vadim a povestit că Becali are moralul bun şi speră că va fi eliberat până la Paşte. O altă speranţă exprimată de preşedintele PRM a fost aceea că Becali va intra în Parlamentul European. Vadim nu a fost singurul politician care a venit să-l vadă pe Gigi Becali, şi social-democratul Viorel Hrebenciuc l-a vizitat pe finanţatorul Stelei, în arest.

Pe 6 aprilie, instanţa a decis că Gigi Becali va rămâne în arest pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a respins toate recursurile făcute de inculpaţi în acest dosar. Avocaţii lui Becali au depus totuşi, la sfârşitul săptămânii trecute, o cerere de revocare a măsurii arestării preventive a patronului din Ghencea.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Hrebenciuc Gigi Becali arest vadim tudor
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close