Antena 3 CNN Actualitate Becali nu se lasă. Finanţatorul Stelei cere, din nou, să fie eliberat trei luni

Becali nu se lasă. Finanţatorul Stelei cere, din nou, să fie eliberat trei luni

Becali nu se lasă. Finanţatorul Stelei cere, din nou, să fie eliberat trei luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2013   •   14:17

Gigi Becali a făcut recurs la decizia Tribunalului Bucureşti dată ieri şi cere din nou să fie eliberat pentru trei luni.

Luni, Tribunalul i-a respins cererea de eliberare de eliberare finanţatorului Stelei şi au făcut publică motivarea instanţei.


Mai mult, Tribunalul Bucureşti (TB) arată, în motivarea deciziei prin care i-a mărit pedepsa lui Gigi Becali de la trei ani la trei ani şi jumătate de închisoare, că omul de afaceri a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite.

Instanţa mai arată că "în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală".

Pe 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie. Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării şi "Valiza".

Pe 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale


Pe 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare şi în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.


Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.
 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali cerere de eliberare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close