Antena 3 CNN Actualitate Becali rămâne la Penitenciarul Jilava. Cererea de transfer va fi analizată după finalizarea dosarelor

Becali rămâne la Penitenciarul Jilava. Cererea de transfer va fi analizată după finalizarea dosarelor

Becali rămâne la Penitenciarul Jilava. Cererea de transfer va fi analizată după finalizarea dosarelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Sep 2013   •   14:46
Gigi Becali îşi va executa în continuare pedeapsa la Penitenciarul Bucureşti Jilava, după ce conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer într-o altă unitate să fie reanalizată după finalizarea dosarelor pe care le are la instanţele din Capitală.
 
Pe 26 august, Gigi Becali a cerut transferul de la Penitenciarul Bucureşti Jilava într-o altă unitate de detenţie. Pe 2 septembrie, Comisia de la Penitenciarul Bucureşti Jilava a avizat favorabil transferul solicitat de finanţatorul FC Steaua, dar decizia este luată de ANP.
 
Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, declara, pe 30 august, că finanţatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Albă, pe motiv că relaţiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate", dovadă fiind sancţiunea primită, pe care a contestat-o.
 
Avocatul preciza că o dovadă a unei posibile tensiuni între Becali şi conducerea penitenciarului ar fi sancţiunea primită de acesta, de a nu mai participa la activităţi sportive şi culturale, pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii.
 
Potrivit regulamentelor, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, are dreptul la douăzeci de minute de convorbiri telefonice pe zi. Becali ar fi folosit însă şi cartela unui alt deţinut pentru a telefona în afara penitenciarului. Sancţiunea disciplinară primită de George Becali îl poate afecta la eliberarea condiţionată.
 
Pe 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.
 
Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Pe 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.


 
 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Munca de acasă, avizată pentru angații cu copii de până în 8 ani!
x close