Antena 3 CNN Actualitate Becali vrea inapoi două milioane de dolari donaţi Arhiepiscopiei pentru Catedrala Neamului

Becali vrea inapoi două milioane de dolari donaţi Arhiepiscopiei pentru Catedrala Neamului

Becali vrea inapoi două milioane de dolari donaţi Arhiepiscopiei pentru Catedrala Neamului
20 Noi 2008   •   16:43

Gigi Becali, finanţatorul FC Steaua, a cerut Arhiepiscopiei Bucureştilor cei aproape două milioane de dolari pe care îi donase pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Becali vrea să de aceşti bani călugărilor de la Muntele Athos.
Gigi Becali a venit marţi la Tribunalul Bucureşti pentru procesul în care vrea să îşi recupereze banii confiscaţi de procurorii DNA în dosarul "Valiza". Aici a declarat că a cerut Arhiepiscopiei Bucureştilor să le dea călugărilor de la Muntele Athos banii pe care i-a donat pentru construiea Mântuirii Neamului.
"Am zis banii, pentru că nu au făcut nimic să ... Le-am dat contul să îi dea la Muntele Athos. Nu-i iau eu, direct ei să îi doneze, să îi transmită călugărilor de la Muntele Athos. Sunt zece conturi", a spus Becali, citat de Mediafax.
Becali a spus că are probleme cu banii şi că vrea ca suma donată pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului să fie dată călugărilor de la Muntele Athos.
"Da, am probleme cu banii şi vreau să se ducă banii la Muntele Athos. Da, am probleme ... Pentru că ei ... De ce să fure banii şi de ce ... N-au făcut nimic cu banii. Au făcut ceva? Am dat banii de un an şi ceva, nu au făcut nimic. Să se ducă acolo, că acei călugări au nevoie de bani. De ce îi ţin ei?", a spus Becali.
Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei României, a declarat pentru Mediafax că Gigi Becali a făcut o donaţie de două milioane de dolari, în toamna anului trecut, pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, după care Patriarhul Daniel i-a mulţumit acestuia printr-o scrisoare oficială şi i-a oferit "Crucea Moldavă" în semn de recunoştinţă pentru gestul său.
Cu ceva timp în urmă Gigi Becali a cerut Arhiepiscopiei Bucureştilor returnarea banilor, potrivit părintelui Stoica. În urmă cu câteva zile reprezentanţii instituţiei i-au răspuns că acest lucru nu este posibil deoarece, conform Legii Cultelor şi Codului civil, orice donaţie care se face în România nu mai poate fi returnată, ea rămânând la dispoziţia celui care a primit-o pentru a fi folosită în scopul în care a fost oferită.
Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului vor începe, conform părintelui Stoica, în aprilie 2009, şi în prezent se fac "structuri tehnice" pentru clădire.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close