Antena 3 CNN Actualitate Beculeţele de Crăciun nu se vor mai aprinde de 1 decembrie anul acesta

Beculeţele de Crăciun nu se vor mai aprinde de 1 decembrie anul acesta

Beculeţele de Crăciun nu se vor mai aprinde de 1 decembrie anul acesta
Sursa foto: luminite
09 Noi 2009   •   19:33

Sutele de mii de beculeţe de Crăciun nu vor mai lumina Bucureştiul de pe 1 decembrie. Şefii Capitalei au mutat momentul la care vor apăsa pe butonul de aprindere a luminilor ornamentale la o dată necunoscută.

Tradiţia de a le aprinde de ziua naţională a României s-a pierdut la Primăria Capitalei. Anul trecut, primarul Sorin Oprescu a fost cel care nu a respectat data şi le-a aprins pe 6 decembrie, de Sfîntul Nicolae. Nici în 2009, ghirlandele luminoase nu vor lumina pe 1 decembrie.

În 2008, doar Primăria Capitalei monta singură pe bulevardele Bucureştiului 520.000 de beculeţe şi aproape 200.000i de globuri luminoase. Acum, pregătirile pentru sărbători încep luni noapte, cu o săptămînă mai târziu faţă de anii trecuţi. Cei care instalează plasele de lumini pe bulevarde nu au motive să se grăbească. Din cauza crizei, nu au bani de cheltuit pentru instalaţii noi şi costisitoare.

Şi edilii de la sectoare se luptă tot cu bugete de criză aşa că vor recondiţiona şi folosi la maximul luminie şi instalaţiile de anii trecuţi. Spre exemplu, în sectorul 4 becurile colorate care au luminat aleile dintre blocuri vor fi aprinse din nou. La sectorul 6, primarul Cristian Poteraş a organizat o licitaţie prin care vrea să cheltuie o sută de mii de euro pentru decorarea străzilor şi parcurilor.

Şi ca să fie austeritatea până la capăt, luminile de vor fi stinse mai devreme decît în anii precedenţi, adică cel târziu pe 10 ianuarie.

Observator

×
Subiecte în articol: Crăciun luminite
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close