Antena 3 CNN Actualitate Beneficii pentru românii care au salariul până în 4500 de lei. Guvernul pregăteşte o nouă lege

Beneficii pentru românii care au salariul până în 4500 de lei. Guvernul pregăteşte o nouă lege

Guvernul pregăteşte o nouă lege pentru românii care au salariul până în 4500 de lei. Ministrul de Finanțe vrea să adopte un proiect care presupune modificarea Codului Fiscal.

Beneficii pentru românii care au salariul până în 4500 de lei. Guvernul pregăteşte o nouă lege
Sursa foto: Agerpres
de Ioana Mircea    |    07 Iul 2022   •   13:01

Adrian Câciu, Ministrul de Finanțe, vrea să adopte un proiect de lege care îi vizează pe românii care au salariul sub 4500 de lei. Acest proiect presupune modificarea Codului Fiscal.

"Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei și, în acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani”, a menţionat ministrul Finanțelor.

Aceste noi modificări presupun o reducere de 15% din impozit pentru această categorie de angajați.

"Cu titlu de noutate, se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.

Pentru fiecare copil se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei în contrapondere", potrivit ministrului Finanţelor.

"Avem o serie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care fapt nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone, facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut, iar în acest moment sunt solicitate a fi eliminate și de către Comisia Europeană și către către PNL, dar chiar și de către foarte mare parte a mediului de afaceri", a adăugat Adrian Câciu.

Ca reacţie la această iniţiativă, premierul Nicolae Ciucă a declarat că, se va avea în discuție acest proiect de ordonanță de urgență.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close