Antena 3 CNN Actualitate Berbeceanu, victima şefilor DIICOT, SRI, DGIPI şi MAI? Fostul şef al BCCO Alba ancheta nume grele înainte de a fi reţinut

Berbeceanu, victima şefilor DIICOT, SRI, DGIPI şi MAI? Fostul şef al BCCO Alba ancheta nume grele înainte de a fi reţinut

Berbeceanu, victima şefilor DIICOT, SRI, DGIPI şi MAI? Fostul şef al BCCO Alba ancheta nume grele înainte de a fi reţinut
de M.T.    |    26 Noi 2013   •   21:05

Conform informaţiilor date publicităţii, dar şi în urma unor investigaţii proprii, am temeiuri să cred că Traian Berbeceanu este victima unei monstruoase coaliţii constituită din şefi de la DIICOT, SRI, DGIPI şi MAI, pe care i-a deranjat sau chiar afectat direct cu unele dintre anchetele sale, susţine senatorul Valer Marian.

Potrivit senatorului, Berbeceanu a intrat în conflict cu SRI după ce l-a anchetat pe şeful Direcţiei Judeţene Alba a Serviciului Român de Informaţii, colonelul Ioan Târnu.

Colonelul Târnu a fost reţinut şi trimis în judecată pentru infracţiunile de sprijinire a unui grup infracţional şi favorizarea infractorului, devenind primul şef judeţean al SRI care a fost reţinut pentru fapte penale.

De asemenea, fostul şef al BCCO Alba a deranjat şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) întrucât a anchetat interlopi protejaţi de anumiţi şefi locali din serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne.

Traian Berbeceanu nu a scăpat nici de ostilitatea unor şefi din Poliţia Română şi din Ministerul Afacerilor Interne. printre aceştia se numără chestorul Nicolae Căbulea, care a fost vreme îndelungată şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, iar, după preluarea guvernării de către USL, în mai 2012, a fost promovat, pe filieră PNL, prim-adjunct al ministrului de interne, cu rang de secretar de stat.

În fine, în ultimii ani Berbeceanu a intrat în conflict şi cu procurorul şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, şi cu procurorul Sergiu Cean, colegul acestuia de birou, pe care i-a acuzat de atitudine obstrucţionistă sau părtinitoare în anumite dosare, iar aceştia i-au reproşat că le-ar fi interceptat convorbirile telefonice.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close