Antena 3 CNN Actualitate Berceanu ameninţă că reziliază contractul cu Bechtel: "Dacă era Ceauşescu, îi spânzura pe toţi"

Berceanu ameninţă că reziliază contractul cu Bechtel: "Dacă era Ceauşescu, îi spânzura pe toţi"

Berceanu ameninţă că reziliază contractul cu Bechtel: "Dacă era Ceauşescu, îi spânzura pe toţi"
Sursa foto: Radu Berceanu
12 Feb 2009   •   17:43

Cei 1.000 de kilometri de autostradă promişi de Guvern pentru următorii patru ani sunt imposibil de realizat. Bugetul Ministerului Transporturilor pe 2009 ar ajunge numai pentru trasarea cu vopsea a drumurilor din ţară, afirmă ministrul Radu Berceanu. El este din ce în ce mai supărat şi pe compania Bechtel. A ameninţat că va rezilia contractul pentru construcţia autostrăzii Braşov-Borş dacă nu va putea să modifice o parte din termenii acestuia.
Ministrul Transporturilor susţine că este gata să renunţe la contractul cu firma Bechtel, dacă nu reuşeşte să se renunţe la plata avansului pentru lucrările din acest an.
"Dacă nu vom semna protocolul cu Bechtel, nu vom mai face nimic cu ei. Mergem la reziliere, vom pierde procesul, după cum ne spun toţi juriştii, le vom plăti 50-60 milioane euro, vom avea întârzieri de doi ani, eu voi fi dat afară din Guvern, dar poate măcar următorul ministru va încheia un contract. Dacă era Ceauşescu, îi spânzura pe toţi", a declarat Berceanu.
Până acum, statul achita o parte din sumă înainte de efectuarea lucrărilor, însă Radu Berceanu s-a înţeles cu societatea americană să schimbe procedurile. În schimb, Berceanu nu se înţelege cu fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, în ceea ce priveşte datoria statului român către Bechtel.
Cât priveşte lucrările la celelalte autostrăzi, Berceanu spune că sunt bani foarte puţini la buget pentru construirea de autostrăzi.
Ministrul a mai adaugat că România poate obţine bani de la Uniunea Europeană numai dacă va susţine investiţiile cu bani de la buget, în egală măsură cu împrumutul.
Antena 3

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close