Antena 3 CNN Actualitate Berceanu i-a ?urecheat? pe constructorii care se ocupă de partea bulgară a podului peste Dunăre la Vidin (VIDEO)

Berceanu i-a ?urecheat? pe constructorii care se ocupă de partea bulgară a podului peste Dunăre la Vidin (VIDEO)

Berceanu i-a ?urecheat? pe constructorii care se ocupă de partea bulgară a podului peste Dunăre la Vidin (VIDEO)
Sursa foto: Berceanu
27 Feb 2010   •   10:05

Autorităţile din România şi Bulgaria fac eforturi să termine podul de peste Dunăre de la Vidin.

Premierul Emil Boc a vizitat vineri şantierul bulgăresc de la Vidin. Şeful executivului a fost însoţit de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a intrat într-o dispută cu reprezentanţii constructorului responsabili de partea bulgară a construcţiei, şi de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, care nu a vizitat şantierul pentru că era într-o ţinută office şi purta pantofi cu toc.

Doar câţiva piloni indică locul unde se va afla capătul de pod dinspre Bulgaria. Premierul român nu a fost prea încîntat de starea lucrărilor.

Proiectul este finanţat parţial din fonduri europene care mai pot fi accesate numai în acest an. Aşa că premierul bulgar Boiko Borisov a căutat şi el soluţii la Uniunea Europeană.

?Rugăm Bruxelles-ul şi sperăm să ne mai prelungească cu un an de zile termenul de cheltuire al banilor care ne-au fost puşi la dispoziţie?, a declarat premierul bulgar.

Luaţi la rost pentru întîrzierile lucrărilor de pe malul bulgăresc, reprezentanţii firmei spaniole de construcţii au declarat că de vină ar fi modul în care se lucrează pe malul românesc al fluviului. Ministrul transporturilor Radu Berceanu a venit cu o replică dură.

"Nu poţi să spui că din cauză că pe malul celălalt nu ştiu ce, că acolo lucrează altă firmă şi are şi ea problemele ei. Nu poţi să spui că nu ai terminat piloţii din cauza malului celuilalt, care este la 400 de metri. De obicei au utilizat chestiunea asta, dar pentru că de această dată am fost eu aici nu au mai reuşit s-o utilizeze", a declarat Berceanu.

Şi premierul Emil Boc a ameninţat cu sancţiuni.

Discuţiile legate de ridicarea podului peste Dunăre care va lega Calafatul de Vidin au început în urmă cu 10 ani. De atunci, construcţia mai mult a stagnat. Bulgarii au reluat lucrările în 2007, iar românii în 2008, iar acum s-a realizat doar 40% din proiectul podului româno bulgar peste Dunăre.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Boc Udrea pod Bulgaria România
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close