Antena 3 CNN Actualitate Berceanu: Negocierile salariale cu sindicaliştii Metrorex nu pot avea loc până în ianuarie

Berceanu: Negocierile salariale cu sindicaliştii Metrorex nu pot avea loc până în ianuarie

Berceanu: Negocierile salariale cu sindicaliştii Metrorex nu pot avea loc până în ianuarie
17 Noi 2009   •   16:46

UPDATE: După declaraţiile susţinute de Radu Berceanu marţi, în jurul orei 16:30, sindicaliştii de la metrou s-au deplasat la sediul Ministerului Transporturilor pentru o nouă rundă de discuţii.





Ministrul în exerciţiu al Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat, marţi, că negocierile privind majorările salariale în cazul angajaţilor Metrorex nu pot avea loc mai devreme de luna ianuarie.

"Contractele colective de muncă se renegociază în condiţiile legii numai după aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli", a declarat Berceanu, precizând că "bugetul va exista la nivelul ţării până la sfârşitul anului, după care, într-un timp cât mai scurt, va exista şi buget pentru Ministerul Transporturilor şi Metrorex".

Radu Berceanu a ţinut să precizeze totodată că a invitat sindicatele la o nouă rundă de discuţii pentru ora 15:00. Potrivit ministrului, la întâlnire s-au prezentat, însă, doar trei persoane, "care doreau doar să bifeze ideea că au continuat nişte negocieri".

"Noi îi aşteptăm în continuare să revină la negocieri", a mai spus Radu Berceanu, adăugând că, "dacă vom beneficia de prezenţa dumnealor, vom încerca să mai explicăm o dată şi baza legală şi condiţiile în care ne aflăm acum, poate că totuşi se înţelege că nu este niciun fel de problemă pentru sinidcate să aştepte până undeva în luna ianuarie, când aceste negocieri ar putea avea loc".

În cadrul declaraţiei de presă susţinută marţi, Radu Berceanu a reproşat natura electorală a protestelor organizate în această perioadă.

"Nu cred că în acest fel trebuie făcută campania electorală, incitând la tot felul de lucruri", a declarat Berceanu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Metrorex Radu Berceanu
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close