Antena 3 CNN Actualitate Berlusconi: Îl felicit pe domnul premier pentru modul în care Guvernul a adoptat nişte măsuri dure

Berlusconi: Îl felicit pe domnul premier pentru modul în care Guvernul a adoptat nişte măsuri dure

Berlusconi: Îl felicit pe domnul premier pentru modul în care Guvernul a adoptat nişte măsuri dure
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Mai 2011   •   15:35

Premierul italian Silvio Berlusconi a ajuns la Palatul Victoria, unde a fost primit de primul-ministru Emil Boc. El a fost întâmpinat la sediul Guvernului cu garda de onoare şi fanfara militară.

Berlusconi a ţinut un discurs la finalul întrevederii cu premierul Emil Boc, în care a ţinut să puncteze şi gradul de colaborare dintre România şi Italia dar şi măsurile de austeritate luate de guvernul român. "Am venit în România pentru o întâlnire între miniştrii români şi miniştrii guvernului italian pe marginea unor domenii de interes comun. Schimburile comerciale cu Români se ridică la un nivel foarte ridicat, atinge peste 10 miliarde de euro, 16.000 de întreprinderi şi societăţi lucrează cu peste 800.000 de lucrători în România. Am avut în trecut câteva probleme legate de unii cetăţeni în Italia dar problemele au fost depăşite. În Italia trăiesc şi lucrează peste 1.200.000 de oameni. Sunt foarte bine apreciaţi şi văzuţi."




De asemenea, premierul italian a ţinut să puncteze şi colaborarea cu statul român: "Se înregistrează o extraordinară colaborare înntre furnizorii din infrastructură în România şi intenţionăm să facem un schimb şi de turişti între cele două ţări. Pe plan european, Italia a sprijinit România pentru aderarea la UE. Cu acelaşi angajament noi sprijinim intrarea României în spaţiul Schengen şi cu obiectivul ca acest lucru să se întâmple în cursul acestui an.”

Berlusconi nu a uitat să îşi felicite omologul român dar şi guvernul pentru măsurile dure, dar necesare luate: "Am ţinut să îl felicit pe domnul premier astăzi pentru modul în care Guvernul român a adoptat nişte măsuri foarte dificile, dure, pentru a stabili pierderile în domeniul bugetar. Fireşte, unele dintre aceste măsuri nu sunt deloc populare. Am apreciat această măsură de reducere a personalului bugetar, de reducere cu 25% a salariilor în instituţiile publice, de a mări vârsta de pensionare, de a spori TVA-ul la 24% şi de a reduce alocările pentru instituţiile locale. Sunt măsuri absolut nepopulare. Dar ele au fost necesare şi din cauza cererilor provenite din partea FMI şi UE”.

"Aceste măsuri presupun, fireşte şi o scădere a popularităţii guvernului. Noi suntem convinşi că, în cele din urmă, populaţia va înţelege că aceste măsuri au fost necesare şi că vor avea efecte pozitive pentru ţară şi pentru cetăţeni. În afară de a-mi exprima admiraţia faţă de curajul guvernului român, felicit la modul cel mai călduros şi sper ca economia să se poată redresa şi toate aceste măsuri să poată rămâne valide”, a încheiat premierul italian.

Ş
eful executivului de la Roma a avut discuţii cu omologul său român, şi este aşteptat să participe la o întâlnire interguvernamentală româno-italiană, alături de miniştri din cele două guverne, între care cei de Interne şi miniştrii Economiei.

Pe ordinea de zi se află, printre altele, situaţia comunităţii româneşti din Italia şi aderarea României la Spaţiul Schengen.

Marţi, Silvio Berlusconi se va întâlni la Palatul Cotroceni şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Premierul italian Silvio Berlusconi a sosit luni în România, într-o vizită oficială de două zile.



×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close