Antena 3 CNN Actualitate Mărturie uluitoare în scandalul de fraudă de la Sectorul 1. Un preşedinte de secţie spune că i s-a cerut să scoată voturile nule din saci, de faţă cu procurorul

Mărturie uluitoare în scandalul de fraudă de la Sectorul 1. Un preşedinte de secţie spune că i s-a cerut să scoată voturile nule din saci, de faţă cu procurorul

Apar noi informaţii în controversa legată de felul în care s-a desfăşurat procesul electoral în Sectorul 1 din Bucureşti.

Mărturie uluitoare în scandalul de fraudă de la Sectorul 1. Un preşedinte de secţie spune că i s-a cerut să scoată voturile nule din saci, de faţă cu procurorul
de Adrian Iclozan    |    11 Oct 2020   •   18:30

În emisiunea Obiectiv au fost prezentate, duminică, noi informaţii legate de imaginile bulversante, surprinse de camerele de supraveghere, şi în care pot fi văzute persoane care scotocesc în sacii cu voturi.

Realizatorul TV Gina Vacariu a vorbit cu unul dintre cei care apar în imagine şi care a dorit să-şi prezinte punctul de vedere.

Este vorba despre preşedintele secţiei de votare 116 de la Colegiul "Ion Neculce", Iasmin Radu Sandu.

În dialogul cu Gina Vacariu, el a povestit cum a ajuns să apară în imaginile de pe camerele de supraveghere.

Versiunea şefului Secţiei 116: i s-a cerut să scoată voturile nule din saci, de faţă cu procurorul

Astfel, conform versiunii sale, preşedintele Secţiei 116 s-a dus cu sacii cu voturi la Biroul Electoral al Sectorului 1 în dimineaţa ulterioară votului. A lăsat sacii la BES1 şi i s-a cerut să revină a doua zi, cu procesele verbale, pe care l-a transportat în rucsac. A doua zi, el a avut surpriza să i se ceară să scoată voturile nule din sacii din secţia sa. A făcut ce i s-a cerut, în prezenţa procurorului, a unui reprezentant STS şi a unui jandarm. Sandu afirmă că nu i s-a dat nicio explicaţie pentru ce i s-a cerut să facă.

Avocatul Mihai Drăgan a comentat situaţia, într-o intervenţie telefonică.

El s-a întrebat cum s-au putut închide cheile proceselor verbale în situaţia în care s-au scos buletine de vot din sacii sigilaţi.

"Mă întreb dacă nu s-au compensat voturile nule cu voturile în favoarea  unui anumit candidat", a spus el.

×
Subiecte în articol: Iasmin Radu Sandu BES1 frauda
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close