Antena 3 CNN Actualitate Organizatorii BIAS 2023 au pregătit o surpriză pentru ziua de dinaintea marelui eveniment | Show-ul aviatic va avea loc la sfârşitul lunii august

Organizatorii BIAS 2023 au pregătit o surpriză pentru ziua de dinaintea marelui eveniment | Show-ul aviatic va avea loc la sfârşitul lunii august

Nu mai e mult până la renumitul show Bucharest International Air Show (BIAS), unul dintre cele mai mari spectacole aeriene din Europa. Organizatorii au anunţat că, deşi show-ul va avea loc pe 26 august, pregătesc o surpriză şi cu o zi înainte de marele eveniment.

Organizatorii BIAS 2023 au pregătit o surpriză pentru ziua de dinaintea marelui eveniment | Show-ul aviatic va avea loc la sfârşitul lunii august
Sursa foto: Facebook/Bucharest International Air Show
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2023   •   10:50

Mai exact, iubitorii de aviaţie vor avea ocazia de a participa şi la repetiţii. Evenimentul este unul de mare amploare, cu peste 100.000 de participanţi anual.

Bucharest International Air Show oferă publicului ocazia de a vedea avioane deosebite şi de a se bucura de un spectacol aerian captivant.

"Pe întreg parcursul zilei vom avea aeronave foarte interesante de văzut şi evoluţii foarte interesante. Nu va lipsi Jurgis Kairys. nu vor lipsi Iacării acrobaţi, iar dintre invitaţii străini, să nu uităm de The flying bulls, care din nefericire aul trecut nu au putut veni şi anul acesta recuperează şi vin cu patru cele mai spectaculoase aeronave", a spus Valentin Iordache, director Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

 Citeşte şi: Zboruri noi din Bucureşti către Italia, de pe Aeroportul Băneasa, începând din toamnă

Ca de obicei, Statul Major al For'elor Aeriene va participa cu tehnica din dotare. Avem reprezentanţi ai Forţelor Aeriene din partea Germaniei, Sloveniei, Olandei, sârbii şi pentru prima dată avem din partea Iordaniei.

Încercăm şi un salt de paraşutişti, un exerciţiu tactic care să menţină oamenii în priză", a precizat Vasile Petrea, reprezentant Statul Major al Forţelor Aeriene. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Vom avea peste 40 de aeronave doar ale noastre în zbor şi în expoziţia statică. Voi veni cu echipa de acrobaţie care are mulţi piloţi tineri, piloţi noi, o parte au fost văzuţi de anul trecut. Ei cresc şi evoluează tot mai bine şi avem cu ce să ne mândrim", a spus George Rotaru, director Aeroclubul României.

Mai mult, de la show-ul aviatic nu vor lipsi nici simulatoarele Forţelor Aeriene.

"Facem tot posibilul să aducem şi o aeronavă Mig 21, parte a istoriei aviaţiei, împreună cu un simulator de zbor", a mai spus Vasile Petrea, reprezentant Statul Major al Forţelor Aeriene.

În acest an, BIAS va avea loc sâmbătă, 26 august. Pentru a veni însă mai aproape de public, organizatorii au decis ca participanţii să aibă acces şi la antrenamentele de vineri, 25 august, între orele 10.00-17.00.

În caz de condiţii nefavorabile, BIAS 2023 va fi reprogramat pentru data de 27 august.

 

 

×
Subiecte în articol: BIAS 2023 show aviatic București
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close