O bibliotecă din Galați îi ajută gratuit pe cei care nu știu să se programeze la vaccinul anti-COVID

de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   23:00
O bibliotecă din Galați îi ajută gratuit pe cei care nu știu să se programeze la vaccinul anti-COVID gazetagalatiului.ro

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” a venit în sprijinul gălățenilor oferind suport celor care au nevoie să utilizeze platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sau celor care doresc să folosească platforma Ghiseul.ro, cu ajutorul căreia se pot plăti online taxele și impozitele locale.

Printre serviciile oferite de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” se numără și asistența specializată oferită utilizatorilor pentru accesarea internetului și a serviciilor disponibile online.

Astfel, pe lângă serviciile de împrumut la domiciliu, de studiu în sălile de lectură, de asistență în găsirea informațiilor și în cercetare, servicii de multiplicare de documente și scanare, de acces la baze de date legislative, la sediul și la filialele bibliotecii județene puteți să accesați și serviciile disponibile în cadrul compartimentelor de referințe electronice/internet, relatează presa locală.

Gălățenii primesc ajutorul bibliotecarilor pentru crearea de conturi pe anumite platforme, cum ar fi Ghiseul.ro, unde pot să acceseze informații cu privire la plata impozitelor, un subiect extrem de actual, sau #ROVACCINARE, platforma națională unde se face înscrierea persoanelor din categoria de vârstă peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Bibliotecarii îi ajută pe gălățeni să-și creeze conturi și le oferă toate informațiile și îndrumările necesare pentru a accesa platformele online

”Suntem din nou alături de gălățeni. De aceea, având în vedere dificultățile pe care unele dintre persoane le întâmpină la folosirea platformelor online, fie pentru a se informa sau programa pentru vaccinare, fie pentru a plăti online taxele și impozitele, am decis să-i ajutăm, să le explicăm și să-i îndrumăm.

Cu atât mai mult cu cât specialiștii recomandă, în contextul actual, să utilizăm internetul, acolo unde este posibil acest lucru. Nu este prima dată când venim cu astfel de servicii în întâmpinarea gălățenilor.

Atât la sediul central, cât și la unele dintre filiale au fost organizate cursuri pentru seniori cu scopul de a-i ajuta să învețe să utilizeze tehnologia modernă (smartphone, computer etc)”, spune managerul interimar al Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia, Corina-Emanuela Dobre.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close