Antena 3 CNN Actualitate "Big Brother" pe străzile Capitalei, în numele siguranţei. O mie de camere de luat vederi monitorizează oraşul

"Big Brother" pe străzile Capitalei, în numele siguranţei. O mie de camere de luat vederi monitorizează oraşul

"Big Brother" pe străzile Capitalei, în numele siguranţei. O mie de camere de luat vederi monitorizează oraşul
Sursa foto: Foto: Antena 1
28 Iun 2012   •   23:24

O mie de camere de luat vederi îi urmăresc, zilnic, pe bucureşteni. Sunt dispozitivele folosite de autorităţi ca să ţină infracţiunile sub control. Şi numărul lor va creşte curând cu alte câteva sute. Ceea ce văd poliţiştii zilnic pe camere arată că oraşul s-a transformat de multă vreme în junglă. 

Zeci de mii de minute stocate în baze de date uriaşe ascund informaţii preţioase, mai ales pentru Poliţie. Un Big Brother care se extinde în fiecare zi, în fiecare clipă. Poliţia Locală se bazează, în total, pe o mie de camere de supraveghere. Jumătate dintre ele sunt aşezate în perimetrul şcolilor.

Camerele costă însă, şi nu puţin. Sectorul 3 este gata să dea peste un milion de lei pentru dublarea numărului de camere. Aproape toţi, bani europeni. La un calcul simplu, rezultă că pentru o cameră funcţională e nevoie de 30.000 de lei.

Şoseaua Mihai Bravu, Calea Vitan şi parţial Splaiul Unirii sunt doar câteva dintre cele 16 locaţii.

Ca şi până acum, toate imaginile surprinse de camerele de supravegere vor fi stocate pentru cel puţin o lună şi nu vor fi făcute publice decât la solicitarea autorităţilor. 



×
Subiecte în articol: Poliţia Locală
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close