Antena 3 CNN Actualitate Bihor. Un om de afaceri vinde calea ferată, susţinând că este a lui (VIDEO)

Bihor. Un om de afaceri vinde calea ferată, susţinând că este a lui (VIDEO)

Bihor. Un om de afaceri vinde calea ferată, susţinând că este a lui (VIDEO)
Sursa foto: cale ferata
29 Ian 2009   •   20:33

În Bihor, zeci de kilometri de cale ferată au fost tăiaţi şi vânduţi de o firmă din Braşov. Asta pentru că un om de afaceri orădean a ajuns la concluzia că peste 100 de kilometri de şine îi aparţin şi poate face ce vrea cu ei. Regionala de căi ferate are altă părare, procurorii anchetează, însă şina e tăiată felii în continuare.
De aproximativ o lună, calea ferată care leagă Oradea de Vaşcău e la discreţia unei firme din Braşov.
În urmă cu 9 ani Ministerul Transporturilor a făcut reparaţii capitale la acest tronson de cale ferata. Astăzi ea este făcută bucătele. Practic un om de afaceri orădean susţine că este linia lui de cale ferată şi a vândut-o unei societăţi din Braşov care topeşte fierul vechi.
Tronsonul Oradea - Vaşcău a fost dat spre administrare, după 1989, unei firme. Mai târziu, aceasta a fost cumpărată de un cetăţean arab. Cel din urmă i-a lăsat firma şi deci dreptul de administrare a tronsonului, omului de afaceri Virgil Capriş, în contul unei datorii pentru combustibil. În decembrie 2008 Capriş a vândut aproximativ 15 kilometri de linie unei societăţi din Braşov.
Potrivit autorităţilor, linia nu a aparţinut niciodată altuiva decât statului român. Reprezentanţii CFR au sesizat Parchetul în acest caz. Prejudiciul estimat de cei de aceştia este de 5 miliarde de lei. Virgil Capriş a refuzat să comenteze.

Observator

×
Subiecte în articol: Oradea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close