Încă un pacient mort, după incendiul de la "Matei Balș". Bilanțul ajunge la 12 decese

de Milena Niță    |    04 Feb 2021   •   14:07
Încă un pacient mort, după incendiul de la "Matei Balș". Bilanțul ajunge la 12 decese Hepta

Încă un pacient cu COVID-19, internat la Institutul Matei Balş în noaptea incendiului, a murit joi.

Încă un pacient cu COVID-19, transferat după incendiul de la Institutul Național "Matei Balș", a murit joi, ridicând astfel bilanțul la 12 decese.

Este vorba despre un pacient care se afla în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București, în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Victima de astăzi este un pacient în vârstă de 89 ani, transferat după incendiu la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București.

Ancheta IML va stabili cauzele decesului

Pacientul era diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și avea multiple afecțiuni asociate.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Spitalele din România, bombe cu ceas. Dr. Ţincu: Oricând, în orice spital de la noi, o tragedie e posibilă

Spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas. Declaraţia extrem de dură îi aparţine medicului Radu Ţincu, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, şi a fost făcută în exclusivitate la Antena 3.

Doctorul crede că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, pentru că în spitale nu există senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close