Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul descinderilor de duminică: Şase kilograme de aur, 27 de limuzine, 70.000 de euro şi cinci reţinuţi

Bilanţul descinderilor de duminică: Şase kilograme de aur, 27 de limuzine, 70.000 de euro şi cinci reţinuţi

Bilanţul descinderilor de duminică: Şase kilograme de aur, 27 de limuzine, 70.000 de euro şi cinci reţinuţi
31 Mar 2013   •   18:35

Şase kilograme de aur, 27 de autoturisme de lux şi 70.000 de euro au fost ridicaţi de poliţişti, duminică, în urma percheziţiilor care au avut loc în localitatea Sinteşti din judeţul Ilfov, iar până în prezent cinci persoane au fost reţinute în acest caz, susţin surse din cadrul anchetatorilor.
   
Conform surselor citate, oamenii legii au ridicat peste 70.000 de euro, şase kilograme de aur şi 27 de maşini de la locuinţe din localitatea ilfoveană Sinteşti.
   
De asemenea, până în prezent cinci persoane au fost reţinute în acest caz şi urmează să fie prezentate Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă, mai susţin sursele citate.
   
La ora transmiterii acestei ştiri, audierilor de la sediul DIICOT continuă.
   
Un număr de 38 de persoane sunt cercetate în cazul percheziţiilor făcute duminică la Sinteşti-Ilfov, fiind suspectate că au dat bani cu camătă, care erau recuperaţi ulterior din credite bancare obţinute cu acte falsificate, informa DIICOT.
   
Potrivit sursei citate, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Călăraşi, au făcut, duminică, în localitatea Sinteşti din Ilfov, 80 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale, prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.
   
Membrii grupării, susţin anchetatorii, au realizat o activitate infracţională conexă faptelor pentru care se efectuează cercetări în dosarul penal instrumentat de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti, privind comiterea unor fraude bancare de proporţii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan şi Ruse Daniel.
   
Astfel, arată DIICOT, o parte din membrii grupării acordau împrumuturi percepând dobânzi cuprinse între 7 şi 40% pe lună, fără a declara organelor fiscale veniturile astfel realizate. Sumele împrumutate şi dobânzile pretinse erau recuperate ulterior prin contractarea de către debitori a unor împrumuturi bancare, creditele fiind obţinute prin utilizarea unor documente falsificate.
   
Prejudiciul cauzat în acest caz este estimat la peste 15 milioane de euro, potrivit procurorilor.

Ancheta în acest caz vizează 38 de învinuiţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
   
Cei 38 urmau să fie duşi la audieri.
   
Suportul informativ al acţiunii de duminică a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).
   
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) preciza anterior că, tot duminică, au loc percheziţii în Bucureşti, Ploieşti şi în judeţele Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close