Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul exploziei de la Maternitatea Giuleşti a ajuns la 4 bebeluşi morţi şi 7 răniţi grav. A fost demarată o anchetă (VIDEO)

Bilanţul exploziei de la Maternitatea Giuleşti a ajuns la 4 bebeluşi morţi şi 7 răniţi grav. A fost demarată o anchetă (VIDEO)

Bilanţul exploziei de la Maternitatea Giuleşti a ajuns la 4 bebeluşi morţi şi 7 răniţi grav. A fost demarată o anchetă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Aug 2010   •   08:09

Numărul bebeluşilor care au murit din cauza incendiului produs luni la Maternitatea Giuleşti a ajuns la patru. Încă un nou-născut a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Grigore Alexandrescu, după ce medicii au încercat toată noaptea să-l păstreze în viaţă.Acesta suferise arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, iar identitatea acestuia nu a fost încă stabilită.

Zeci de oameni se aflau luni-noapte la porţile spitalului Grigore Alexandrescu. Aici au fost aduşi cei opt bebeluşi care au supravieţuit incendiului devastator de la Maternitatea Giuleşti. Starea celorlalţi şapte nou-născuţi este una gravă, iar medicii evită să vorbească despre şansele lor de supravieţuire. Poate tocmai lipsa de informaţii i-a făcut pe oameni să se revolte.

În cele din urmă, oamenii au fost chemaţi în spital pentru a discuta cu unul dintre medici. Aşa au aflat că identificarea se face pe baza brăţărilor de la mâinile copiilor. Unele dintre brăţări sunt însă arse, motiv pentru care subsecretarul de stat Raed Arafat a anunţat că identificarea copiilor se va face în baza testelor ADN.

Directorul instituţiei: Nu există recipient cu oxigen la Terapie Intensivă

Între timp, a fost demarată o anchetă la Maternitatea Giuleşti. În urma cercetărilor se va stabili cu exactitate de la ce s-a produs explozia şi cine se face vinovat de producerea acestui incident.

Directorul instituţiei, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat că în instituţie nu există butelii de gaz, aşa cum s-a vehiculat, iar spitalul va mai fi deschis abia atunci când situaţia o va permite.

"Nu există recipient cu oxigen în incinta Terapiei Intensive. Nu ştiu de la ce s-a produs explozia. E o anchetă în curs de desfăşurare, deci nu mă pot pronunţa. Nu sunt specialist", a declarat Bogdan Marinescu.

"O să facem o adunare a Consiliului de Administraţie şi a factorilor responsabili din spital", a mai spus directorul instituţiei.

Procurorii anchetează şi ei cazul şi încearcă să descopere de la ce a pornit totul. Cea mai plauzibilă variantă ar fiun scurtcircuit de la un aparat de aer condiţionat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close