Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul incendiului din Popeşti Leordeni: sute de persoane evacuate, 3 pompieri răniţi şi tone de apă aruncate pentru stingerea flăcărilor

Bilanţul incendiului din Popeşti Leordeni: sute de persoane evacuate, 3 pompieri răniţi şi tone de apă aruncate pentru stingerea flăcărilor

Bilanţul incendiului din Popeşti Leordeni: sute de persoane evacuate, 3 pompieri răniţi şi tone de apă aruncate pentru stingerea flăcărilor
de O.P.    |    03 Oct 2012   •   05:53
La mai bine de 12 ore de la izbucnirea incendiului care a distrus zeci de locuinţe dintr-un cartier rezidenţial de lîngă Bucureşti, pompierii încă nu au încheiat intervenţia.

Aceştia caută indicii pentru a afla de la ce au pornit flăcările care au produs un asemenea dezastru. A fost nevoie să intervină cu 31 de autospeciale şi 10 autoscări pentru a lupta cu focul. Totul ar fi fost mult mai simplu dacă hidranţii din complex ar fi funcţionat, iar pompierii nu ar fi trebuit să care apă de la 2 km departare.

Trei pompieri a fost transportati la Spitalul Floreasca, după ce s-au intoxicat cu fum, iar sute de persoane au fost evacuate din apartamente. Azi va fi convocat în şedinţă extraordinară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Popeşti Leordeni pentru găsirea unei soluţii pentru cazarea familiilor afectate. 



Incendiul a izbucnit la etajul 10 al unuia dintre blocurile din cartierul rezidenţial. S-a extins rapid şi la clădirea din vecinătate. Pompierii nu au reuşit să controleze flăcările pentru că nu au avut surse de apă.

În momentul în care au rămas fără apă au aşteptat autospeciale care urmau să vină, au verificat aici nu exista sursă de alimentare cu presiune şi de aceea s-a întârziat intervenţia5,13

Intervenţia pompierilor a fost foarte dificilă. Peste 30 de autospeciale au fost chemate la faţa locului. Trei dintre salvatori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fum, iar şapte persoane au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cele mai multe dintre apartamentele din complex au fost cumpărate pe credit, iar oamenii au fost şocaţi să vadă cum sunt mistuite de flăcări.

Locatarii ansamblului rezidenţial au fost cazaţi la hotel. Primarul oraşului Popeşti Leordeni a dat asigurări că toţi cei afectaţi vor fi sprijiniţi.

Ministrul delegat pentru administraţie, Radu Stroe, sosit la faţa locului, a solicitat o anchetă pentru a se stabili dacă toate clădirile din ansamblul rezidenţial au avut autorizatiile necesare.

×
Subiecte în articol: incendii pompieri incendiu
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close