Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul victimelor după prăbuşirea blocului din Torino. Un copil a murit şi trei români au fost răniţi

Bilanţul victimelor după prăbuşirea blocului din Torino. Un copil a murit şi trei români au fost răniţi

Bilanț tragic în cazul blocului în care locuiau cetățeni români și albanezi care s-a prăbușit complet marţi dimineaţa la Torino. Trei români au fost răniţi, unul dintre ei, care astăzi a împlinit 22 de ani este intubat, cu arsuri de gradul II și III pe 50% din corp cu prognostic rezervat.

Bilanţul victimelor după prăbuşirea blocului din Torino. Un copil a murit şi trei români au fost răniţi
Sursa foto: quotidiano.net
de Claudia Popovici    |    25 Aug 2021   •   16:52

Potrivit presei locale, în urma tragicului eveniment petrecut ieri dimineața la periferia orașului Torino, acolo unde un bloc în care locuiau mai multe familii de români şi albanezi s-a prăbușit complet în urma unei scurgeri de gaze au rezultat 5 victime şi un deces.

Din primele informaţii alarma a fost dată de o femeie care, deși se afla sub cărămizi și grinzi de lemn, a reușit să ceară ajutor.

Potrivit salvatorilor aceasta se afla în apartament alături de fiul ei, Aron, în vârstă de 4 ani care din păcate, nu a mai putut fi salvat.

Un copil de 4 ani a murit în blocul prăbușit la Torino

Trupul neînsufleţit al micuțului a fost găsit după ore întregi de căutări. Pompierii l-au scos de sub moloz și medicii au încercat în zadar să-l readucă la viață. Tatăl băiatului, un cetățean albanez de 40 de ani, sosit la scurt timp la locul tragediei dar a fost transportat la Spitalul Maria Vittoria după ce i s-a făcut brusc rău la aflarea veștii că fiul său a decedat.

Mama lui Aron, în vârstă de 34 de ani, a fost transportată în stare gravă la Spitalul CTO din Torino, conștientă cu multiple traumatisme și vânătăi.

Trei români răniţi în blocul prăbușit la Torino

Cei trei români se aflau în interior, iar unul dintre ei, care astăzi a împlinit 22 de ani este intubat, cu arsuri de gradul II și III pe 50% din corp și cu prognostic rezervat, informează presa locală.

Tânărul de 22 de ani se numește Robert Panaite, este topograf și se pregătea să plece la serviciu când a avut loc explozia. Ceilalți doi nu au avut nevoie de spitalizare, mai anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Un alt tânăr, de origine siciliană, care a suferit o fractură la bazin și o leziune la cap a intrat în sala de operație la Spitalul CTO.

La locul tragediei a fost prezent și primarul orașului Torino, Chiara Appendino, precum și consulul general al României, Ioana Gheorghiaș, care s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru a face demersuri pe lângă autoritățile locale și a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

MAE precizează că reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu cetățenii români afectați și cu familiile lor. De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală unde a fost transportat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară.

×
Subiecte în articol: MAE bloc prăbuşit Torino Italia romani raniti
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close