Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul zilei de luni: 113 persoane reţinute, 6 dosare penale, o maşină arsă şi mai multe persoane la spital

Bilanţul zilei de luni: 113 persoane reţinute, 6 dosare penale, o maşină arsă şi mai multe persoane la spital

Bilanţul zilei de luni: 113 persoane reţinute, 6 dosare penale, o maşină arsă şi mai multe persoane la spital
Sursa foto: Foto: Intact Images
de O.P.    |    17 Ian 2012   •   05:53
Două mii de oameni au ieşit din nou în stradă, în a patra zi de proteste. Mitingul din Piaţa Universităţii s-a încheiat puţin după miezul nopţii.

Peste o sută de persoane au fost duse la audieri, fiind suspectate că ar fi vrut să incite la violenţe extreme. Cinci oameni au cedat frigului şi oboselii şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.



Aproximativ 1.000 de persoane au manifestat în Piaţa Universităţii, în a patra zi de proteste. Acţiuni similare de protest au avut loc luni, pentru a patra zi consecutiv, şi în mai multe oraşe din ţară.

Protestele au fost declanşate în ţară săptămâna trecută, după demisia lui Raed Arafat, în semn de susţinere a fondatorului SMURD. Tot în acest scop a început şi primul protest din Bucureşti, de vineri. Oamenii au plecat atunci în marş la Cotroceni unde au scandat, în principal, lozinci antiprezidenţiale.

Oamenii spun că au ieşit în stradă pentru că au ajuns la limita sărăciei.

Protestatarii au purtat, simbolic un sicriu, ce amintea de soarta fostului dictator.

Şase dosare penale s-au constituit la Parchet, în urma evenimentelor desfăşurate în ultimele patru zile în centrul Capitalei, potrivit unor surse juridice.




 


×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close