Antena 3 CNN Actualitate Bilete de tratament 2022. O nouă categorie de pensionari vor putea beneficia de bilete | Ce modificări a dispus Guvernul

Bilete de tratament 2022. O nouă categorie de pensionari vor putea beneficia de bilete | Ce modificări a dispus Guvernul

Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2022, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice. Mai mult, o nouă categorie de pensionari vor putea beneficia de bilete de tratament.

Bilete de tratament 2022. O nouă categorie de pensionari vor putea beneficia de bilete | Ce modificări a dispus Guvernul
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Claudia Popovici    |    31 Mar 2022   •   23:14

Potrivit hotărârii de Guvern, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2022 este asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

"Au fost modificate condițiile specifice de ierarhizare şi de punctaj pentru a ierarhiza pensionarii militari şi persoanele beneficiare ale prevederilor actelor normative cu un caracter reparatoriu care solicită bilete de tratament balnear şi de recuperare”, a spus Dan Cărbunaru, miercuri seara, potrivit capital.ro.

Astfel, pensionarii militari, care au pensiile cuprinse între 2.000 şi 2.500 de lei, vor beneficia de bilete de tratament balnear.

"În anul 2022, fiecare solicitant îndreptățit conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear, acordat în condițiile prezentei hotărâri.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii. Decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 nr.318/2021", se arată în hotărârea de Guvern.

Bilete de tratament balnear pentru români. Durata unui sejur este de 16 zile

Aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce  Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora, transmite mmuncii.ro.

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pensionarii și asigurații sistemului public de pensii pot solicita bilete de tratament balnear

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close