Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie, revoltaţi: CNAS a schimbat formularul şi nu a tipărit suficiente exemplare

Medicii de familie, revoltaţi: CNAS a schimbat formularul şi nu a tipărit suficiente exemplare

Medicii de familie, revoltaţi: CNAS a schimbat formularul şi nu a tipărit suficiente exemplare
04 Iul 2018   •   14:48

Pacienţii ar putea aştepta săptămâni întregi până când medicul de familie le va elibera biletele de trimitere către un specialist. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a schimbat formularul şi nu a tipărit suficiente exemplare, spun medicii revoltaţi.

Între cele două tipuri de bilete de trimitere există o singură diferenţă. Este vorba despre o rubrică legată de accidentele de muncă/ boli profesionale/daune.

Pentru această modificare de rubrică, de la 1 iulie s-au schimbat biletele de trimitere către un specialist, pe care medicii de familie le eliberează, modificare de care aceştia se plâng şi spun că le este imposibil să completeze noul paragraf.

Medicii mai spun că rubrica este irelevantă atunci când vine vorba despre copiii care au nevoie de un bilet de trimitere către un specialist. În cazul lor, nu există accidente de muncă.  

Casa de Sănătate transmite că a tipărit 2,6 milioane de bilete noi de trimitere. Autorităţile declară că sunt suficiente formulare, iar medicii de familie nu trebuie decât să le ridice de la Casele de Asigurări de Sănătate ale fiecărui judeţ.

×
Subiecte în articol: pacienti CNAS medici
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close