Antena 3 CNN Actualitate Billa, Pic şi Spar, amendate cu 850.000 de euro pentru furnizarea de informaţii eronate

Billa, Pic şi Spar, amendate cu 850.000 de euro pentru furnizarea de informaţii eronate

Billa, Pic şi Spar, amendate cu 850.000 de euro pentru furnizarea de informaţii eronate
20 Oct 2008   •   15:52

Consiliul Concurenţei a amendat societăţile Billa România SRL, Pic SA şi Spar SRL pentru furnizarea de informaţii incorecte în legătură cu produsele comercializate. Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenţei, amenzile, care se ridică la o valoare totală de aproximativ 850.000 euro, au fost aplicate în perioada 10-16 septembrie, în urma unor investigaţii.
"Informaţiile eronate au privit clauza clientului cel mai favorizat, care marchează obligaţia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun preţ de pe piaţă. Societăţile respective au furnizat date incorecte cu privire la inexistenţa acestei clauze în contractele lor comerciale", se arată în comunicat.
Potrivit legii, Consiliul Concurenţei poate amenda agenţii economici cu până la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informaţii incorecte în cadrul investigaţiilor pe care le desfăşoară.
Consiliul Concurenţei a declanşat, în luna martie, o investigaţie sectorială în domeniul comercializării produselor alimentare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Consiliul Concurentei amenzi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close