Antena 3 CNN Actualitate Bir pe frânturi de asfalt: Guvernul Boc se pregăteşte să introducă taxa de autostradă. Vezi cât va trebui să plăteşti

Bir pe frânturi de asfalt: Guvernul Boc se pregăteşte să introducă taxa de autostradă. Vezi cât va trebui să plăteşti

Bir pe frânturi de asfalt: Guvernul Boc se pregăteşte să introducă taxa de autostradă. Vezi cât va trebui să plăteşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2011   •   10:21
Nouă găselniţă a statului pentru a face rost de bani. Cu toate că în România există numai frânturi de autostrăzi construite din bani publici şi fonduri europene, Guvernul Boc e la un pas de a intriduce o taxă de autostradă.

De la sfârşitul anului viitor sau cel târziu din 2013, şoferii care vor circula pe autostrăzile din România vor plăti o taxă de 3,5 euro la 100 de kilometri.

Experţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii împreună cu specialiştii companiei de consultanţă Jaspers au finalizat  un studiu privind nivelul şi modul de taxare a autostrăzilor din România. Experţii MTI şi specialiştii Jaspers au efectuat un sondaj care arată că şoferii români ar fi dispuşi să plătească 3,5 euro la 100 km de autostradă. Primele autostrăzi care vor avea taxe ar putea fi Bucureşti - Constanţa şi Bucureşti - Piteşti”, au declarat pentru Puterea surse oficiale din cadrul Ministerului Transporturilor.

Nivelul taxei de 3,5 euro la 100 km de autostradă era prevăzut şi în contractul de construcţie în concesiune a tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov.

Problema e că nu există lege care să permită introducerea sistemului de taxare al autostrăzilor. Guvernul trebuie să demareze procedurile legislative pentru introducerea sistemului de taxare. Dacă nu reuşim să aprobăm legea, vom fi nevoiţi să creştem nivelul rovinietei. Comisia Europeană nu mai admite alocarea de fonduri pentru întreţinerea drumurilor şi autostrăzilor. Trebuie să facem rost de bani pentru întreţinerea drumurilor şi autostrăzilor”, au adăugat sursele citate.
 


 


 


 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close