Antena 3 CNN Actualitate Biserica părăsită şi îngropată în gunoaie de lângă Bucureşti: "Când nu mai e de nicio trebuință lumească, Dumnezeu devine deșeu"

Biserica părăsită şi îngropată în gunoaie de lângă Bucureşti: "Când nu mai e de nicio trebuință lumească, Dumnezeu devine deșeu"

O biserică situată în apropiere de Bucureşti a fost părăsită şi a devenit, între timp, groapă de gunoi. Schitul, care poartă hramul Sfinţilor Constantin şi Elena, a început să se prăbuşească.

Biserica părăsită şi îngropată în gunoaie de lângă Bucureşti: "Când nu mai e de nicio trebuință lumească, Dumnezeu devine deșeu"
Sursa foto: Facebook | Alex Găvan
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2024   •   13:52

Schitul Moara Vlăsiei a fost înfiinţat în anul 2008 şi se află în imediata apropiere a nodului rutier Snagov de pe viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov.

În prezent, biserica se află într-o stare de degradare şi chiar s-a prăbuşit. Mai mult, locul a devenit o groapă de gunoi. Alpinistul şi activistul Alex Găvan a vizitat biserica şi a tras un semnal de alarmă, printr-o postare pe Facebook, în care a menţionat că atunci "Când nu mai e de nicio trebuință lumească, Dumnezeu devine deșeu", iar "Casa Sa, o groapă de gunoi".

"Răstignirea schitului Moara Vlăsiei. Și moartea sa (spoiler alert: e fără înviere).

Fiul Lui Dumnezeu. Îi sărbătorim învierea o dată pe an, ca să îl răstignim în toate celelalte zile.

Noi, morții vii, ne bucurăm că El a înviat. Să înviem și noi, pentru noi, departe de noi aceasta. Răstignirea și învierea Sa pentru noi au fost, nu pentru El. Poate, poate, luăm aminte.

Locul acesta arată clar că nu.

Când nu mai e de nicio trebuință lumească, Dumnezeu devine deșeu. Casa Sa, o groapă de gunoi.

O nouă biserică. Un nou contract. Cea veche și patrimoniul său devine incomodă în calea noului contract. Așadar, răstignită dincolo de orice nădejde de reînviere.

Biserică veche și biserică nouă. Ziduri vechi și ziduri noi. Dar ziduri doar. Câtă vreme nu Îi îngădui să sălășluiască la tine în suflet, nu Îl vei regăsi în nicio biserică.

Un an va trece iarăși. Învierea o vom aștepta-o, răstignindu-L și ucigandu-L mai întâi, în toate celelalte zile, în fiecare zi.

Desigur, El este iubire și ne va ierta și anul ăsta.

În altarul schitului Moara Vlăsiei, cuiul în palmă ni-l batem singuri, zi de zi", a scris Alex Găvan, în postarea de pe Facebook.

Răstignirea schitului Moara Vlăsiei. Și moartea sa (spoiler alert: e fără înviere). Fiul Lui Dumnezeu. Îi sărbătorim...

Publicată de Alex Gavan pe Joi, 9 mai 2024

×
Subiecte în articol: Schitul Moara Vlăsiei Alex Gavan
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close