Antena 3 CNN Actualitate BOR respinge recomandarea de 8 mp per credincios: „Această cifră trebuie rectificată pentru că este total diferită de cea asociată altor spații mult mai aglomerate decât bisericile”

BOR respinge recomandarea de 8 mp per credincios: „Această cifră trebuie rectificată pentru că este total diferită de cea asociată altor spații mult mai aglomerate decât bisericile”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, declară că este de acord cu abordarea treptată a măsurilor de relaxare, însă respinge perimetrul de opt metri pătrați per persoană impus de recomandările Institutului Național de Sănătate. „Cred că această cifră trebuie rectificată pentru că este total diferită de cea asociată altor spații mult mai aglomerate decât bisericile.”, a susținut Bănescu, în cadrul unui interviu la Antena 3.

BOR respinge recomandarea de 8 mp per credincios: „Această cifră trebuie rectificată pentru că este total diferită de cea asociată altor spații mult mai aglomerate decât bisericile”
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2020   •   18:30

„Ce este important este faptul că în mod cert vom face primii pași spre dezmorțirea socială, din care face parte evident și în mod esențial și dimensiunea religioasă.
Biserica Ortodoxă Română este în aceeași situație cu celelalte culte religioase. Am pledat în mod rațional pentru revenirea treptată, graduală, menită să prevină răspândirea virusului. Această revenire la ritmuri firești, progresiv, este una care trebuie să țină cont de peisajul european. Să nu uităm că pe 18 mai, în Italia, slujbele religioase vor fi reluate inclusiv in interiorul bisericilor, cu prezenta fizică a credincioșilor.”, a declarat Bănescu.

BOR solicită reluarea slujbelor cu participarea credincioșilor în interiorul bisericilor și dă exemplul Italiei

„În România, bisericile vor fi deschie inițial pentru închinare individuală, adică număr restrâns de credicionși. Nu a fost încă fixat. S-a emis o recomandare din partea INSP în care se specifică opt metri pătrați, însă această cifră este în mod limpede perfectibilă, adecvabilă la realitate pentru că știm că cifra recomandată de autorități pentru crearea unei zone de siguranță este de doi metri față de celelalte persoane. Cred că această cifră trebuie rectificată pentru că este total diferită de cea asociată altor spații mult mai aglomerate decât bisericile.”, remarcă Bănescu.

 

Conform recomandărilor INSP, accesul persoanelor  în  lăcașul  de  cult  se  va  face  limitat,  cu  respectarea  unei suprafeţe de 8 mp per persoană.

Biserica spune că a luat toate măsurile de siguranță pentru credincioși. 

Despre nunți și ceremoniile private, Bănescu spune că va fi respectată recomandarea de a limita participarea la un număr de16 persoane. 

Reprezentantul Patriarhiei a anunțat că în două, trei zile vom primi măsurile concrete de urmat în perioada stării de alertă, după 15 mai.

Biserica respinge recomandarea de 8 mp per persoană: „Această cifră trebuie rectificată pentru că este total diferită de cea asociată altor spații mult mai aglomerate decât bisericile”


 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close