Antena 3 CNN Actualitate Biserica s-a întors ÎMPOTRIVA credincioşilor. Zeci de oameni, daţi în judecată pentru că nu vor să se construiască o biserică între blocuri

Biserica s-a întors ÎMPOTRIVA credincioşilor. Zeci de oameni, daţi în judecată pentru că nu vor să se construiască o biserică între blocuri

Biserica s-a întors ÎMPOTRIVA credincioşilor. Zeci de oameni, daţi în judecată pentru că nu vor să se construiască o biserică între blocuri
de O.P.    |    08 Ian 2014   •   06:02

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a semănat furtună printre localnicii unui cartier din Piatra Neamţ.  Reprezentanţii Bisericii vor să contruiască un lăcaş de cult între blocuri, dar proprietarii imobilelor din zonă nu sunt de acord cu proiectul.

Oamenii s-au trezit însă daţi în judecată de reprezentanţii bisericii care au cerut instanţei să constate că nu este nevoie de aprobarea lor.

Reprezentanţii Bisericii nu vor să ţină cont de părerea oamenilor.

Localnicii au vrut să construiască un loc de joacă pentru copii sau o centrală termică pe terenul respectiv, însă au fost refuzaţi de primărie. Solul nu ar permite ridicarea altor construcţii în zonă.

Primăria nu va da aprobare parohiei pentru ridicarea bisericii decât în condiţiile în care va avea toate semnăturile de la locatari.

Terenul pe care se vrea ridicarea lăcaşului de cult a fost dat în folosinţă Mitropoliei de către Consiliul Local, în septembrie 2011, pentru o perioadă de 49 de ani.


×
Subiecte în articol: biserica judecata
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close