Antena 3 CNN Actualitate O biserică din Sălaj a găsit o metodă inedită pentru încasarea taxelor bisericeşti în pandemie. Ce trebuie să facă credincioşii

O biserică din Sălaj a găsit o metodă inedită pentru încasarea taxelor bisericeşti în pandemie. Ce trebuie să facă credincioşii

Reprezentanţii unei biserici ortodoxe din judeţul Sălaj au găsit o metodă prin care să poată încasa contribuţiile băneşti, respectând, în acelaşi timp, regulile de distanţare socială.

O biserică din Sălaj a găsit o metodă inedită pentru încasarea taxelor bisericeşti în pandemie. Ce trebuie să facă credincioşii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Ian 2021   •   16:35

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe "Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Şimleu Silvaniei au postat un anunţ pe reţelele de socializare prin care informează credincioşii cu privire la programul şi taxele, în baza căruia preoţii vor sfinţi locuinţele, dar şi la regulile pe care credincioşii trebuie să le respecte.

Conform tradiției creștine, până la Bobotează, preoţii umblă cu Iordanul – un vechi obicei prin care sunt sfinţite casele credincioşilor.

Preoţii bisericii "Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj au găsit o soluţie pentru ca putea încasa taxele bisericeşti de pomelnic, de cult şi taxa pentru cruce în pandemie - Credincioşii să pregătească din timp un plic, pe care să noteze numele familiei şi adresa.

Soluţia se recomandă pentru respectarea măsurilor de protecţie Covid-19 şi pentru reducerea timpului întâlnirii.

“ANUNŢ - Sfinţirea caselor 2021

* Se recomandă ca, pentru respectarea regulilor de distanţare şi pentru reducerea timpului întâlnirii, credincioşii să pregătească din timp un plic, pe care să noteze numele familiei şi adresa, în care pot pune, după caz şi după dorinţa fiecăruia, pomelnicul familiei pentru pomenirile anuale (15 lei/nume/an), taxa de cult (100 lei/an/major angajat) şi pentru cruce. Ulterior, în acelaşi plic, fiecare îşi va primi chitanţa la biserică.

** În cazul în care programul afişat va suferi modificări din motive temeinice (ex: înmormântare, etc.) este important de reţinut, ca regulă principală, faptul că preotul nu va veni la sfinţirea caselor după ora 20:00”, au spus reprezentanţii Bisericii Ortodoxe "Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Şimleu Silvaniei.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: taxe bisericeşti iordanul pandemie
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close