Antena 3 CNN Actualitate Biserică transformată într-un grajd în România! Este de necrezut cât de departe s-a ajuns - IMAGINI

Biserică transformată într-un grajd în România! Este de necrezut cât de departe s-a ajuns - IMAGINI

Este greu de crezut că o biserică evanghelică poate ajunge adăpost pentru animale. Însă se poate. Dovada stă chiar într-un sat din Miercurea Sibiului, unde o biserică fortificată a fost degradată atât de mult încât acum se aseamănă cu un grajd.

Biserică transformată într-un grajd în România! Este de necrezut cât de departe s-a ajuns - IMAGINI
Sursa foto: wikipedia
de Laura Dinu    |    31 Iul 2020   •   10:30

Biserica evanghelică fortificată din Dobârca este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Dobârca al orașului Miercurea Sibiului. Unicat arhitectural în peisajul bisericilor fortificate din Transilvania, la Dobârca vorbim despre una dintre cele mai vechi monumente de acest fel. Din păcate însă, biserica a ajuns la un grad ridicat de degradare și a fost devastată în nenumărate rânduri. Acum a devenit chiar adăpost pentru animale.

O postare pe o rețea socială a apărut în urmă cu doar câteva ore, care arată realitatea actuală de la biserica din Dobârca. 

”A se observa gradul de dezvoltare al unei tari, din modul cum își valorifică patrimoniul cultural...

Poza este făcută într-o biserică fortificată din Transilvania, mai exact în Dobârca, Sibiu. De la pisanie ne dăm seama că este construită în 1481 (aproape de ultima perioadă de domnie a lui Vlad Tepes)”, este mesajul postat alături de fotografie. 

 

×
Subiecte în articol: biserica dobarca
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close