Antena 3 CNN Actualitate Bistriţa: Fostul poliţist care a accidentat mortal o elevă pe o trecere de pietoni a fost arestat

Bistriţa: Fostul poliţist care a accidentat mortal o elevă pe o trecere de pietoni a fost arestat

Bistriţa: Fostul poliţist care a accidentat mortal o elevă pe o trecere de pietoni a fost arestat
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Mai 2012   •   20:47

Fostul poliţist din oraşul Năsăud care s-a urcat băut la volan şi a accidentat mortal o adolescentă de 17 ani care traversa strada pe o trecere de pietoni a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, informează Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat, sâmbătă, că magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au acceptat propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare preventivă pe numele fostului poliţist.
   
"A fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud care au emis pe numele lui mandat de arestare prevetivă pentru 29 de zile, el fiind acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autoturism sub influenaţ alcoolului", a declarat Gorgan.
   
Fostul poliţist a fost reţinut, vineri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Bistriţa-Năsăud, după ce iniţial el primise interdicţia de a părăsi localitatea.
   
Iniţial, Parchetul Tribunalului Bistriţa Năsăud a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuit pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar procurorul de caz a decis ca poliţistul să fie cercetat în libertat cu interdciţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.
   
Sâmbătă, poliţistul a fost predat Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bistriţa-Năsăud.
   
Poliţistul a accidentat-o mortal pe adolescenta de 17 ani ce traversa strada pe o trecere de pietoni, apoi a fugit de la faţa locului, fiind găsit la scurt timp de către colegii săi, accidentul petrecându-se joi seară, în jurul orei 20.00, pe strada George Coşbuc din oraşul Năsăud.
   
Victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Năsăud, în stop cardio-respirator, dar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.
   
În urma accidentului, poliţistul a demisionat din funcţie.
   

×
Subiecte în articol: politist Bistriţa beat
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close