Antena 3 CNN Actualitate Bistriţa, Iaşi şi Timişoara participă la finala Competiţiei pentru Capitala Earth Hour

Bistriţa, Iaşi şi Timişoara participă la finala Competiţiei pentru Capitala Earth Hour

Bistriţa, Iaşi şi Timişoara participă la finala Competiţiei pentru Capitala Earth Hour
14 Mar 2012   •   16:20

Juriul Competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2012, alcătuit din reprezentanţi WWF şi experţi din cadrul Ministerul Mediului şi Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, au desemnat clasamentul final al Competiţiei. Bistriţa, Iaşi şi Timişoara au obţinut cele mai bune rezultate, la cele 3 categorii de evaluare: iniţiativele din domeniul protecţiei mediului înconjurător derulate în anii trecuţi, cele ce urmează a fi implementate în viitorul apropiat, şi planurile pentru organizarea Earth Hour 2012. Vineri, între 8:00 şi 16:00, va avea loc Finala Competiţiei, în fiecare dintre cele 3 oraşe clasate pe primele locuri.

Oraşul Bistriţa s-a remarcat prin măsurile privind infrastructura de mediu, prin proiectele ambiţioase prin care Primăria Bistriţa intenţionează să extindă spaţiile verzi, dar şi prin bunele practici de mediu, aplicate la sediul Primăriei.

La Iaşi, performanţele care au primit cele mai multe puncte sunt cele din zona spaţiilor verzi, din domeniul transportului şi din zona campaniilor locale de informare asupra problemelor şi soluţiilor de mediu.

Timişoara a fost cel mai apreciat oraş, în ceea ce priveşte energia, transportul public şi infrastructura pentru biciclete, în Timişoara existând aproximativ 60km de piste pentru biciclete.

La această ediţie, Earth Hour în România a mers dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina pentru o oră şi a reuşit să genereze o competiţie contructivă, între oraşele din tara noastră. Ideea de a premia oraşele care fac cele mai multe lucruri bune pentru cetăţeni şi mediu a fost bine primită de majoritatea oraşelor din România, iar cele 3 finaliste nu numai că au facut lucruri bune, dar s-au şi obligat să aibă planuri ambiţioase pentru viitor. Acum totul este în mâna cetăţenilor, pentru ca acest eveniment este menit să ne trezească, să ne unească şi să ne facă să ne dăm seama că viitorul oraşelor în care trăim depinde foarte mult de noi. Un om poate să schimbe lumea, iar la Earth Hour participă aproape 2 miliarde de oameni. Dacă ne unim cu adevărat, nu avem limite!” a declarat Magor Csibi, directorul WWF-România.

20 oraşe s-au întrecut pentru titlul Capitala Earth Hour România, o competiţie organizată de WWF- România, în contextul evenimentului Earth Hour 2012. Programat pentru 31 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continuă tradiţia deja binecunoscută a stingerii luminilor în mod simbolic, dar vine şi cu un element nou: Earth Hour 2012 este ediţia provocărilor!

Finala Competiţiei pentru Capitala Earth Hour
Vineri, în intervalul 8:00-16:00, se va desfăşura finala Competiţiei. Locuitorii din Bistriţa, Iaşi şi Timişoara sunt invitaţi să aducă, într-un punct al fiecărui oraş, cât mai multe PET-uri. Oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat drept Capitala Earth Hour România, 2012.

În Bistriţa, punctul de colectare a PET-urilor va fi Zona Pietonală Liviu Rebreanu. Ieşienii sunt chemaţi să aduca PET-urile în Piaţa Palatului Culturii, iar la Timişoara, Primăria le dă întâlnire celor care îşi doresc titlul Capitala Earth Hour, în Piaţa Victoriei.

Antena 3 este partener al campaniei Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF.

Mai multe detalii despre campanie puteţi citi pe site-ul oficial Earth Hour România: www.ora-pamantului.ro.

Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională accesaţi pagina www.earthhour.org.


×
Subiecte în articol: WWF Antena 3 earth hour
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close