Antena 3 CNN Actualitate Bistriţa. Poliţiştii au demarat o anchetă după ce 29 de cruci din cimitirul municipal au fost distruse sau deteriorate

Bistriţa. Poliţiştii au demarat o anchetă după ce 29 de cruci din cimitirul municipal au fost distruse sau deteriorate

Bistriţa. Poliţiştii au demarat o anchetă după ce 29 de cruci din cimitirul municipal au fost distruse sau deteriorate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Sep 2012   •   16:03

Poliţiştii bistriţeni au început o anchetă, după ce 29 de cruci din cimitirul municipal al oraşului, situat pe strada Tărpiului, au fost găsite, duminică dimineaţă, rupte sau distruse, iar alte 12 au fost deteriorate, dar săptămâna trecută, conform Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, a declarat corespondentului MEDIAFAX că duminică dimineaţă, după ora 8.00, un bărbat din Bistriţa a apelat Serviciul de Urgenţă 112, pentru a sesiza faptul că în cimitirul municipal de pe strada Tărpiului mai multe cruci sunt căzute şi distruse.
   
"Poliţiştii care au ajuns imediat la faţa locului au constatat că sunt deteriorate 29 de cruci, din care 17 prezintă urme de distrugere, celelalte fiind căzute la pământ. Se fac cercetări în vederea stabilirii cercului de suspecţi şi a împrejurărilor în care s-au comis faptele. Poliţiştii au folosit şi câinele de urmă", a declarat Crina Sârb.
   
Ea a spus că, săptămâna trecută, alte 12 cruci au fost distruse în acelaşi fel. 
   
"Alte 12 cruci au fost distruse săptămâna trecută, dar, din păcate, nu am reuşit să găsim făptaşii", a declarat Crina Sârb.
   
Potrivit sursei citate, poliţiştii îi caută pe vinovaţi pentru a-i cerceta pentru distrugere.
   
"Vorbim despre distrugere, nu de profanare de morminte. Aşa am încadrat noi fapta întrucât ne-am dat seama la faţa locului că autorii au trecut pe aleile dintre morminte, au dat cu piciorul şi au lovit crucile care au căzut la pământ. Considerăm profanare atunci când se fac şi înscrisuri sau alte lucruri care ar putea necinsti un mormânt", a afirmat Sârb.
   
În cazul în care Poliţia va găsi făptaşii, le va întocmi dosar penal pentru distrugere, sancţiunea fiind închisoarea de la o lună la trei ani sau amendă.
   
Printre crucile care au fost distruse a fost şi cea a familiei Baba care a investit 4.500 de lei numai în placa de marmură neagră pe care scria numele celui decedat şi al soţiei acestuia, încă în viaţă.
   
"Am dat 4.500 de lei numai pe piatra funerară. Acum e ruptă, la pământ. Nu ştiu cine ne va despăgubi", a declarat Eugenia Baba.
   
Cimitirul municipal de pe strada Tărpiului este administrat de Primăria Bistriţa care poate fi trasă la răspundere pentru că nu a asigurat paza doar dacă familiile celor decedaţi se vor constitui parte civilă într-un proces.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close