Antena 3 Actualitate UPDATE. Gregorian Bivolaru a fost prins de Poliția Română

UPDATE. Gregorian Bivolaru a fost prins de Poliția Română

26 Feb 2016   •   20:41
UPDATE. Gregorian Bivolaru a fost prins de Poliția Română

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, urmărit prin Interpol, a fost arestat, vineri, în Franța.

UPDATE 20.30
Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a fost reţinut, vineri, la Salonul de anticariat Champerret, aflat în curs într-un cartier din nordul Parisului, fiind plasat în detenţie judiciară în aşteptarea extrădării, anunţă surse citate de postul France Info.

Potrivit surselor citate de France Info, Gregorian Bivolaru, care figura în baza de date a Europol, a fost depistat de agenţi ai poliţiei franceze vineri dimineaţă la Salonul de Anticariat Champerret.

"Salonul Champerret de Carte şi Manuscrise Vechi" a început vineri, într-un spaţiu expoziţional din nordul Parisului, urmând să se încheie pe 29 februarie, potrivit site-ului organizatorilor.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România.

Gregorian Bivolaru figurează pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol) cu cei mai căutaţi infractori, fiind alături de indivizi precum Salah Abdeslam, căutat pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

UPDATE 18.30

Din primele informații, Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a fost prins la un târg de carte din Paris.

Acesta avea asupra sa acte bulgărești false.

Polițiștii români au avut informații că Gregorian Bivolaru părăsise Suedia pentru a ajunge la târgul de carte din capitala franceză și au colaborat cu polițiștii francezi pentru depistarea liderului MISA.

Potrivit unor surse din poliție, Gregorian Bivolaru a încercat să-i inducă în eroare pe oamenii legii prezentându-le un pașaport bulgar fals. În plus, el s-a adresat polițiștilor în limba bulgară.


imagine din momentul reținerii
------------------------------------------------------------------------------------------
 

Știrea inițială

Gregorian Bivolaru a fost arestat, vineri, în Franța, la trei ani de la momentul în care Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmărire internaţională pe numele său.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă.

Prin aceeaşi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Pentru acelaşi motiv şi în cazul aceleiaşi victime, Gregorian Bivolaru a fost achitat şi pentru fapta de trafic de minori.

Totodată, instanţa a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei, fapta fiind prescrisă.

Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.  Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze.

Din 23 mai 2013, instanţa supremă l-a citat în dosar pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson./p>

Gregorian Bivolaru apărea pe site-ul eumostwanted.eu ca fiind unul dintre cei mai urmăriți români.

Gregorian Bivolaru
sursa: eumostwanted.eu


sursa: eumostwanted.eu

Reporterul Antena 3 Carmina Pricopie a oferit, în direct, primele informații legate de acest caz.

Legătura existentă între Monica Macovei și Gregorian Bivolaru

Mihai Gâdea a prezentat, joi seară, la Sinteza zilei, declarațiile lui George Bălan, procuror în dosarul MISA, care spunea în 2012 că ”derularea anchetei a relevat că pe lângă aspectele procesuale specifice acestui dosar, și-a făcut apariția și aspecte ce au ținut de forme de presiune asupra magistraților”.

”Mă refer la demonstrații zgomotoase, controale numeroase făcute de Inspecția CSM și Parchetul Înaltei Curți, la foarte multe sesizări, plângeri ce curgeau cascadă de la persoanele cercetate împotriva procurorilor și ofițerilor de caz, dar și declarații publice ale ministrului Justiției de atunci (Monica Macovei / n.r.), spunea George Bălan, în 2012, potrivit cotidianul.ro.

”Monica Macovei nu a trimis actele necesare extrădării lui Bivolaru”

Invitată la Sinteza zilei, Adina Anghelescu a dezvăluit că Monica Macovei este responsabilă de eșecul statului român de a-l aduce în țară pe fostul lider MISA. ”Nu a trimis toate actele care ar fi ajutat autorităţile suedeze să-l extrădeze pe Gregorian Bivolaru”.

×
Subiecte în articol: MISA guru gregorian bivolaru
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close