Antena 3 CNN Actualitate BLACK FRIDAY 2017. Istoria mai puţin cunoscută a nebuniei din Vinerea Neagră

BLACK FRIDAY 2017. Istoria mai puţin cunoscută a nebuniei din Vinerea Neagră

BLACK FRIDAY 2017. Istoria mai puţin cunoscută a nebuniei din Vinerea Neagră
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Noi 2017   •   13:53

BLACK FRIDAY. Această zi este considerată, de cei mai mulţi dintre noi, ca fiind începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă.

BLACK FRIDAY 2017. Black Friday nu este, însă, o sărbătoare propriu-zisă, chiar dacă se celebrează, în fiecare an, în vinerea de după Ziua Recunoştinţei.

BLACK FRIDAY 2017. Termenul „Black Friday” a apărut în anii '60, desemnând ziua de debut a cumpărăturilor pentru celebrarea sărbătorilor de iarnă. Adjectivul „black” (negru) se referă la magazine, care treceau în această perioadă de la „roşu” la „negru”, în organizarea contabilă, efectuată manual. În acest proces, contabilii marcau cu cerneală roşie pierderile pe care le aveau magazinele, iar cu negru profiturile înregistrate.

BLACK FRIDAY 2017. Debutul cumpărăturilor pentru iarnă a fost marcat prin acestă zi încă din anul 1924, când a avut loc parada pentru Ziua Recunoştinţei, organizată de lanţul de magazine Macy’s, în vinerea de după Thanksgiving.

BLACK FRIDAY 2017. Cele mai populare produse vândute în această zi sunt electrocasnicele şi jucăriile, încadrate în cele mai profitabile oferte.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close