Antena 3 CNN Actualitate BLACK FRIDAY 2018. Cum să faci cumpărături online în siguranță

BLACK FRIDAY 2018. Cum să faci cumpărături online în siguranță

BLACK FRIDAY 2018. Cum să faci cumpărături online în siguranță
de S.T.    |    31 Oct 2018   •   10:34

BLACK FRIDAY 2018. Poliţia Română are câteva recomandări pentru a nu fi victimele unor posibile înşelăciuni online, având în vedere că din 17 noiembrie încep reducerile de Black Friday.

BLACK FRIDAY 2018. Poliţiştii recomandă cumpărăturile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoşti sau pe care le-ai mai folosit. Trebuie, de asemenea, verificat rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerţ online.

„Introdu adresa site-ului pe care intenţionezi să efectuezi plata şi nu da click pe link-uri primite pe mail. În unele situaţii, aceste link-uri te pot direcţiona către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianţilor. Asigură-te că transferul informaţiilor se face în mod securizat. Verifică existenţa simbolului de tip lacăt în bara URL şi foloseşte un protocol HTTPS sau SSL atunci când navighezi pe internet. Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigură-te că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacăţel care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS”, transmite Poliţia Română.

BLACK FRIDAY 2018. Totodată, este important să deţii un sistem de operare actualizat şi un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat.

×
Subiecte în articol: Black Friday
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close