Antena 3 CNN Actualitate Blaga dă vina pe meteorologi pentru inundaţiile de la Dorohoi: Ar fi trebuit să anunţe Cod Roşu nu Cod Galben (VIDEO)

Blaga dă vina pe meteorologi pentru inundaţiile de la Dorohoi: Ar fi trebuit să anunţe Cod Roşu nu Cod Galben (VIDEO)

Blaga dă vina pe meteorologi pentru inundaţiile de la Dorohoi: Ar fi trebuit să anunţe Cod Roşu nu Cod Galben (VIDEO)
30 Iun 2010   •   21:22

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, dă vina pe meteorologi, pentru tragedia de la Dorohoi. I-a acuzat pe specialiştii de la ANM că au prognozat ploi mai slabe decât au fost în realitate. Şi premierul Emil Boc a ridicat tonul: le-a dat ordin miniştrilor şi prefecţilor să nu se gândească la concediu până nu trec inundaţiile.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a găsit ţapul ispăşitor. El a declarat că evacuarea populaţiei din zonele afectate de inundaţii nu s-a putut face destul de repede, pentru că meteorologii nu au estimat corect cât de mult va ploua.

?Trebuie ca autorităţile locale să fie atente chiar dacă se dă Cod galben, pentru că, de fapt, trebuia să se dea Cod roşu. De exemplu, Dorohoiul. Galben înseamnă 20-40 l/mp. Păi, au fost 163 l/mp?, a spus ministrul de Interne.

?Nicăieri în lume, când dăm cod galben, nu se poate preciza cu o zi înainte dacă sunt 100 de litri, nici Meteo France, nici altcineva nu poate prognoza aşa ceva. Pe radar, cu două ore înainte se poate vedea celula care se dezvoltă şi putem da acea avertizare. Mi-e greu să cred că se pot lua măsuri, putem să dăm noi cod negru, oamenii nu mai pot fi salvaţi în asemenea situaţii, ca sa fie clar?, susţine Ion Sandu, director ANM.

Premierul Emil Boc nu a stat nici el deoparte. El a ţinut să-i avertizeze pe miniştri şi pe prefecţi că nu au nicio scuză dacă nu se află la muncă în această perioadă.

"După această şedinţă de guvern niciun ministru nu are prioritate mai mare decât de a fi în teritoriu, în judeţele afectate de inundaţii. La MAI, toţi prefecţii să îşi suspende orice concedii de odihnă", a spus Emil Boc.

 

 

 

Antena 3

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close