Antena 3 CNN Actualitate Blaga: Multe primării au un număr exagerat de angajaţi

Blaga: Multe primării au un număr exagerat de angajaţi

Blaga: Multe primării au un număr exagerat de angajaţi
Sursa foto: vasile blaga
05 Aug 2009   •   00:41

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a declarat că reprezentanţii aleşilor locali sunt chema-i, vineri, la Bucureşti pentru a stabili o schemă de funcţionare a administraţiilor locale, deoarece unele primării au un număr exagerat de angajaţi.
Asociaţiile aleşilor locali sunt chemate vineri, la Bucureşti, preşedinţi de consilii şi primari, pentru a cădea de acord asupra schemei de funcţionare a unei primării, în funcţie de obligaţii şi numărul de locuitori. ?Sunt situaţii aberante care s-au întâmplat în numele democraţiei în ultimii ani.
Dau un exemplu: sunt primării cu 5.000 de locuitori; unele îşi pot desfăşura activitatea cu 11 angajaţi, altele cu 50. E clar că în unele zone lucrurile sunt scăpate de sub control. Guvernul trebuie să asigure secţiunea de funcţionare.
De la buget se va asigura finanţarea unui număr de salariaţi, restul, dacă primarul vrea sa îi angajeze, să-i finanţeze din fonduri proprii", a declarat ministrul, citat de NewsIn.

Pe de altă parte Vasile Blaga a spus că administraţiile locale nu au specialişti pentru întocmirea de proiecte de atragere a fondurilor europene.
"Foarte multe administraţii locale nu au capacitatea administrativă pentru a genera proiecte eligibile.
Acest lucru se întâmplă chiar şi în ţări vechi membre ale UE. Cât despre noi, sunt comune şi oraşe care nu au bani nici să aprinda becul de luna viitoare. De aceea noi contractăm consultanţi. Noi, la minister, nu facem contracte, nici ADR-ul", a afirmat ministrul.

Acesta a dat asigurări că reducerile de posturi ale bugetarilor se vor realiza, dar numai după ce aceste aspecte vor fi clarificate la nivel de parteneri sociali.
"Indiscutabil vom face reducerile asumate de către Guvern, este un singur Guvern al României.
Astăzi, reprezentanţii FMI se întâlnesc cu reprezentanţii sindicatelor, iar mâine cu membrii Guvernului. Vom vedea cum vor decurge şi cum se vor finaliza negocierile şi le vom asuma. Suntem un guvern responsabil. Şi sunt convins că şi ceilalţi vor proceda în consecinţă", a spus Blaga.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vasile blaga alesi locali
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close