Antena 3 CNN Actualitate Blaga: Vor mai fi arestări la Vama Siret. E garantat, dar nu pot să vă spun mai multe

Blaga: Vor mai fi arestări la Vama Siret. E garantat, dar nu pot să vă spun mai multe

Blaga: Vor mai fi arestări la Vama Siret. E garantat, dar nu pot să vă spun mai multe
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Feb 2011   •   20:40

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că "garantat" vor fi şi alte cazuri asemănătoare celui de la Vama Siret, precizând că nu poate spune mai mult, ca fost şef al MAI, informează Mediafax.
   
"Dumneavoastră credeţi că aceste lucruri au fost începute acum, ca să dăm bine la Schengen. Nu pot să vă spun mai mult, că am fost ministru de Interne. Dar vă spun un singur lucru: dacă unii spun că au fost supravegheaţi din septembrie, câteva luni durează legendarea unei astfel de acţiuni, deci au început cu multe luni înainte de septembrie. Şi o să mai vedeţi. Deci lucrurile astea nu se întâmplă pur şi simplu de pe o zi pe alta, pentru că, vă daţi seama, prinzi numai peştişorii dacă te arunci", a spus Blaga.
   
Întrebat dacă este posibil să apară şi alte astfel de cazuri, precum cel de la Vama Siret, Vasile Blaga a răspuns: "Garantat da". Liderul PDL le-a spus jurnaliştilor că mai mult nu poate spune.
   
Referindu-se la aderarea României la Schengen, Vasile Blaga a spus că ţara "stă bine" din acest punct de vedere şi trebuie să aibă un tratament egal cu al celorlalte state. "România, din acest punct de vedere, stă foarte bine. Vă spun asta pentru că avem tehnică de ultimă oră care funcţionează. După ce noi am fost evaluaţi pe diferite frontiere, precum cea maritimă, am fost consideraţi ţară de bună practică pentru celelalte. Asta înseamnă că aveam cel mai bun performant sistem al momentului de la Marea Neagră", a afirmat Blaga.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetări penale faţă de 59 de persoane între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Cele 59 de persoane au fost arestate, la cererea anchetatorilor, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, avocaţii inculpaţilor au declarat recurs la deciziile de arestare preventivă, ce urmează să fie judecat la instanţa supremă.
   
Arestarea vameşilor de la Siret, în contextul evaluărilor României pentru Schengen, aminteşte de acţiuni similare, care au avut loc în 2006, la Otopeni şi Ploieşti, în perioadă premergătoare unui nou Raport al CE, dar care nici până acum nu s-au finalizat din punct de vedere juridic.
   

×
Subiecte în articol: vasile blaga arestari MAI Schengen pdl
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close