Blejnar, înlocuit din fruntea ANAF cu Şerban Pop. Cine este el şi ce funcţii a deţinut până acum

de A.M.P    |    17 Apr 2012   •   19:31
Blejnar, înlocuit din fruntea ANAF cu Şerban Pop. Cine este el şi ce funcţii a deţinut până acum Foto: Mediafax

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Şerban Pop, a mai lucrat în conducerea instituţiei pentru un an, ca vicepreşedinte în mandatul Guvernului Tăriceanu, după ce ocupat şi postul de director de cabinet al ministrului Finanţelor Mihai Tănăsescu, în Guvernul Năstase, informează Mediafax.

În vârstă de 37 ani şi de profesie avocat, Şerban Pop a lucrat în Ministerul Finanţelor încă din anul 2000, când, pentru un an, s-a ocupat de consilierea pe probleme juridice la cabinetul unui secretar de stat, pentru ca ulterior, în intervalul 2001-2004, să fie şeful de cabinet al ministrului Mihai Tănăsescu, în Guvernul condus de Adrian Năstase.
   
După plecarea lui Tănăsescu din postul de ministru al Finanţelor, odată cu predarea de către PSD a guvernării, Şerban Pop a lucrat ca avocat în cabinet individual.

Din februarie 2008, el a revenit însă în aparatul de lucru al Ministerului Finanţelor, fiind numit de premierul Călin Popescu Tăriceanu în postul de vicepreşedinte al ANAF, responsabil de coordonarea activităţilor de control financiar şi fiscal.
   
În această calitate, Pop a fost membru în Consiliul de Administraţie al CEC Bank şi reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor la Imprimeria Naţională şi Loteria Română.
   
În ianuarie 2009, el a fost însă demis din postul de vicepreşedinte ANAF de către noul premier Emil Boc şi nu a mai lucrat în administraţie.
   
Din februarie 2011 şi până în prezent, Şerban Pop a lucrat ca partener la casa de avocatură Pop, Savin şi Asociaţii.
   
Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ANAF după ce s-a constatat, în urma unei analize efectuate la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, că din partea ANAF nu a fost înregistrată o colectare eficientă a veniturilor, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
   

x close